Pelkkään koronatestiin kannattaa hakeutua Rehapolikseen tai Limingantullin testauspisteelle

25.11.2021

Koronatestattavien määrä on kasvanut Oulussa viime viikkoina huomattavasti. Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut muistuttaa, että pelkkään näytteenottoon kannattaa varata aika ensisijaisesti Pihlajalinnan testauspisteelle Rehapolikseen (Kiviharjunlenkki 4, avoinna ma-pe) tai Limingantullin näytteenottopisteelle (Alasintie 10, avoinna ma-pe). Akuuttivastaanotoille hakeutuu tällä hetkellä runsaasti pelkkään koronatestiin tulijoita, mikä kuormittaa vastaanottojen muuta toimintaa.

Oulun kaupungin näytteenottopisteillä ei pääsääntöisesti testata henkilöitä, jotka tarvitsevat vain todistuksen negatiivisesta koronatestituloksesta koronapassia varten. Koronatesti tulee tällöin hankkia muualta omakustanteisesti. Oulun kaupungin näytteenottopisteillä testataan kuitenkin 16-17-vuotiaita sekä henkilöitä, jotka eivät voi ottaa rokotuksia lääketieteellisistä syistä.

Koronatestiä suositellaan edelleen rokottamattomille ja kertaalleen rokotetuille lievissäkin flunssa-, vatsa- ja yleisoireissa. Katso tarkemmat ohjeet sivulta ouka.fi/korona kohdasta ”Näin pääset koronatestiin tai saat hoitoa Oulussa”.