Perinteitä esiin tuovaa ja uutta luovaa kaupunkikulttuuria - Oulun Päivien tuotantorahaa saavat tapahtumat ja sisällöt on valittu

30.05.2022

Oulun Päivien 2.-4.9. tapahtumien ja erilaisten sisältöjen hankkimiseen avattiin tänä keväänä tuotantorahahaku. 35 000 euron suuruista tuotantorahaa haki 41 toimijaa. Valintaraati päätyi suosittamaan sisältöjen hankintaa 15 hakijalta. Lisäksi neljälle tapahtumalle tarjottiin yhteistyömahdollisuutta Oulun kaupungin muiden Oulun Päivien aikaan jo tiedossa olevien tapahtumien kanssa.

Tuotantorahojen valintaraati piti valinnoissaan tärkeänä, että Oulun Päivien juhlaohjelmasta löytyisi mahdollisimman monipuolisesti sisältöjä: niin perinteitä vaalien kuin myös uutta kaupunkikulttuuria luoden. Oulun Päivien tuotantorahoilla toteutetaan esimerkiksi kaupunginosajuhlia, nuorten tuottajien vaihtoehtoisia taide- ja kulttuurisisältöjä sekä perinteistä ohjelmaa kuten opastettuja kierroksia. Lisäksi valinnoissa pyrittiin huomioimaan mahdollisimman laajasti eri kaupunginosat. Juhlavuoden kunniaksi pyrittiin tukemaan myös muita tapahtumia tai toimijoita, joilla on tänä vuonna juhlavuosi.

Tuotantorahojen valintaraati koostui Oulun kaupungin kulttuuri- ja tapahtuma-alan työntekijöistä. Jatkossa tavoitteena on koota raati oululaisista asukkaista.

Oulun Päivien tuotantotiimi jatkaa sopimusneuvotteluja toimijoiden kanssa kesän aikana. Toimijat syöttävät tapahtumansa suoraan Mun Oulun tapahtumakalenteriin, jonne Oulun Päivien ohjelma rakentuu. Jatkossa ohjelma on nähtävillä tästä päivästä lähtien niin tekijöille kuin myös tapahtuman tuleville kävijöille Oulun Päivien verkkosivuilla sekä Mun Oulun tapahtumakalenterissa sitä mukaan, kun tapahtumien järjestäjät vievät sisältöjään kalenteriin.

Ohjelmaan on jo nyt ilmoittanut mukaan myös muita kuin tuotantorahaa saaneita tapahtumia, mikä onkin suositeltavaa. Oulun Päivien ohjelma on kaikille halukkaille avoin - jokainen oman tapahtumansa kiinnostunut taho voi käydä ilmoittamassa Mun Oulun tapahtumakalenterin kautta aina 12.8.2022 asti. Lisätietoja kalenterin käytöstä sekä ohjelmaan mukaan lähtemisestä löytyy Oulun Päivien verkkosivuilta  .

Oulun Päivät on kaikkien oululaisten yhteinen festivaali, jonka ohjelmisto muotoutuu yhteistyönä erilaisten oululaisten toimijoiden kesken. Mukana ohjelmassa on yhdistyksiä, yksityishenkilöitä, virastoja, laitoksia ja yrityksiä. Oulun Päivien juhlavuoden ohjelmistossa tullaan näkemään toimijoiden tuottaman sisällön lisäksi kaksi isompaa Oulun kaupungin järjestämää tapahtumaa: ruokakulttuuriin keskittyvä Artic Food Festivaali ja Kuusisaaressa järjestettävä Oulu kylässä – Welcome to Oulu -tapahtuma. Kyseisistä kokonaisuuksista kaupunki viestii tarkemmin kesän aikana.

Lisätiedot:

Oulun Päivät -kokonaisuus: tuottaja Janita Jämsén, Oulun kaupunki, puh. 050 361 7924

Kaupungin omat tuotannot: tuottaja Eeva Ojala, Oulun kaupunki, puh. 040 516 3428

Poimintoja Oulun Päivien ohjelmasta:

Vesalan venetsialaiset + puutarhan sadonkorjuujuhla: lisätiedot Perttu Hämäläinen, Reki-Vesalan asukkaat ry.

Varjakan taikaa! ensimmäistä kertaa järjestettävä taianomainen lastenjuhla Oulunsalon Varjakassa: lisätiedot Tanja Kuusniemi

"Ikuisten Nuorten Disco-ilta" Prunnintori: lisätiedot Janne Pekkala