Pohjois-Pohjanmaan museoon avautuu toiminnallinen Leikkilä

07.03.2022

kuvistuskuva.

Pohjois-Pohjanmaan museossa avautuu maanantaina 7.3.2022 lapsille tarkoitettu leikkipaikka Leikkilä

Noin 30 neliömetrin suuruinen tila on sisustettu leikkimistä varten. Ajallisesti Leikkilässä ollaan 1800–1900-lukujen vaihteen Oulussa. Näyttelyssä voi tehdä aikamatkan vuosisatojen vaihteeseen ja kuvitella olevansa sen ajan lapsi sen aikaisine leikkikaluineen. Näyttely on toiminnallinen, eli kävijä pääsee itse touhuamaan ja leikkimään. 

Näyttelyn oheen tuotettu Leikkilän lehti tarjoaa tietoa siitä, mitkä asiat Oulussa ovat tuolloin puhuttaneet perheitä, minne on matkustettu ja millaisia leluja kaupoissa on myyty. 

Leikkilässä voi kokea miltä tuntui olla lapsi yli 100 vuotta sitten 

Näyttelyssä voit leikkiä olevasi vaikkapa torikauppias, kalastaja tai kauppapovarisperheen lapsi.  

“Kun museon alakerta poistettiin käytöstä pari vuotta sitten, jouduttiin suositut Kakaravaara-näyttely ja Koiramäki -osastot sulkemaan yleisöltä. Museoon jäi leikkimisen suuruinen aukko. Nyt avattava Leikkilä täyttää omalta osaltaan tätä puutetta”, kertoo kuraattori Arja Keskitalo. 

Leikkilän suunnittelussa on huomioitu kestävä kehitys. Toteutuksessa on hyödynnetty paljon kierrätysmateriaaleja. Lisäksi joitain aiempien näyttelyiden suosikkikohteita on tuotu uudelleen yleisön käyttöön. 

Talvilomaviikolla 10 museo on avoinna poikkeuksellisesti koko viikon eli maanantaista sunnuntaihin 7.-14.3.2022 klo 10–17. 

Yleisöllä on mahdollisuus kokeilla lampaan villan karstaamista ja kehräämistä ti 8.3 – to 10.3. kello 12–15. 

Museoon on vapaa pääsy.