Rakennusvalvonnan Tuumastukki-palkinto Jaakonkujan kaupunkipientaloille

21.12.2022

Oulun rakennusvalvonta palkitsee vuosittain Tuumastukki-palkinnolla rakentamisteon, joka on onnistunut laadukkaassa rakentamisessa. Tänä vuonna palkinnon saajia ovat Jaakonkujan kaupunkipientalot.

Hankkeet sijoittuvat Värtössä alueelle, joka on Uuden Oulun yleiskaavassa merkitty kulttuuriympäristön vaalimisen kannalta maakunnallisesti tärkeäksi alueeksi, jolloin suunniteltaessa alueelle muutoksia, tulee turvata sen ominaisluonteen ja erityispiirteiden säilyminen. Jaakonkuja 2 ja 4 kaupunkipientalot edustavat tiivistä, huolellisesti suunniteltua sekä hienovaraisesti rakennettuun ympäristöön sovitettua täydennysrakentamista. Hankkeet mahdollisti asemakaavamuutos sekä kaavaa täydentävä, alueen ominaispiirteet tunnistava ja huomioiva rakentamistapaohje. Kaavan ja rakentamistapaohjeen mukaisesti alueelle on nyt suunniteltu ja osin jo toteutettu, kaksi viiden kytketyn asuinrakennuksen käsittävää 1-2-kerroksista kaupunkipientalohanketta.

Palkinto luovutettiin keskiviikkona 21.12.2022 Ympäristötalolla. Kunniakirjat luovutettiin seuraaville toimijoille:

Konsultti rakennustapaohjeen laatimisessa
Luo arkkitehdit

Pientalojen Jaakonkuja 2 arkkitehtisuunnittelu
Arkkijussi Oy

Pientalojen Jaakonkuja 4 arkkitehtisuunnittelu
Arkkitehti Takkunen Oy

palkitut henkilöt kuvassa

Palkinnon vastaanottivat vasemmalta Markus Mutanen ja Tapani Takkunen Arkkitehti Takkunen Oy, Virve Väisänen ja Hanna Kosunen Luo arkkitehdit Oy sekä Juha Paananen Arkkijussi Oy

Ote rakentamistapaohjeesta

Ote rakentamistapaohjeesta

Jaakonkuja 2 havainnekuva

Jaakonkuja 2 havainnekuva

Jaakonkuja 4 kuva

Jaakonkuja 4 julkisivu