Rasisminvastainen viikko 18.-24.3. puuttuu erityisesti nuorten kokemaan rasismiin

13.03.2024
Oulu loves me -tapahtuma Valkeassa maaliskuussa 2023.
Oulu loves me -tapahtuma 16.3. Valkeassa käynnistää rasisminvastaisen viikon Oulussa. Kuva on vuoden 2023 tapahtumasta.

Valtakunnallista rasisminvastaista viikkoa vietetään tänä vuonna 18.-24. maaliskuuta. Oulu loves me -tapahtuma Valkeassa käynnistää rasisminvastaisen viikon vieton Oulussa jo edellisenä lauantaina 16.3. 

Rasisminvastaisella viikolla järjestetään Oulussa monenlaista ohjelmaa. Tapahtumissa nostetaan esiin ja keskustelun aiheeksi toisten ihmisten kunnioittaminen ja rasismiin puuttuminen. Lisäksi yritykset ja organisaatiot voivat osallistua haastekampanjaan ”Meille ovat tervetulleita kaikki”. 

Oulu loves me -tapahtumassa Valkean lavalla 16.3. on ohjelmaa kello 13-16. Tapahtuman ja koko viikon avaa nuorisopäällikkö Jarmo Laitinen Oulun kaupungilta. Ohjelmassa on perinteisiä tanssi- ja musiikkiesityksiä Ukrainasta, Iranista, Vietnamista, Japanista ja Azerbaidžanista. 

Tapahtuma jatkuu Valkean Nuorten Nurkassa kello 14-16, jossa on mahdollisuus opetella azerbaidžanilaisia tansseja ja osallistua eri ikäisille suunnattuihin aktiviteetteihin. Tapahtumassa on kahvi- ja teetarjoilu kello 14-16. 

Rasisminvastaisen viikon tapahtumat Oulussa, Meille ovat tervetulleita kaikki -haastekampanjan sekä lukusuosituksia ja materiaaleja eri ikäisille löydät Oulu loves me -sivulta. 

Oulussa rasisminvastainen viikko järjestetään laajan yhteistyöverkoston kanssa. Valtakunnallisen ETNO:n teemana on nuorten kokema rasismi, ja Suomen Punainen Risti muistuttaa olemaan inhimillisyyden puolella ja puuttumaan rasismiin.