Sanataiteen ja monipuolisten tapahtumien kevät Valveella

11.04.2024

Kulttuuritalo Valveen kevätkausi jatkuu monipuolisena. Suurena tuotantona ohjelmassa on Oulun lastenkulttuurikeskuksen oma Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikot, jonka avajaisia juhlitaan 20.4. ja joka osaltaan täyttää Valveen niin näyttelyelämyksillä kuin erilaisilla esityksillä ja tapahtumillakin. 

 

Varaslähtö festivaalille otetaan jo perjantaina 12.4. Art goes Afterwork -tapahtumasarjassa, jonka taitelijavieraaksi saapuu kempeleläinen kirjailija ja opettaja Aino Leppänen. Festivaalin esitysohjelmistosta poimittakoon Punainen käpy -yhtyeen koko perheen runokonsertti Elefantin tuulipuu, joka kuullaan Valvesalissa sunnuntaina 5.5. Huhti–toukokuussa Valvesalissa nähdään lisäksi peräti kaksi eri versiota klassikkosadusta Tuhkimo. Oulu Dance Academy on valmistellut sadusta koko perheen balettiteoksen (esitykset 29.–30.4.) ja Oulun esittävän taiteen koulu Lenninsiipi koko perheen satubaletin (esitykset 11.–12.5.).

 

Tänä perjantaina Valveella juhlitaan myös näyttelyavajaisia, kun Photo North – Pohjoisen valokuvakeskuksen gallerioissa avautuu Jenni Hailin, Natalia Kopkinan, Patrick Kuoppamäen, Katri Lassilan ja Taru Samolan ryhmänäyttely Virtaamaa sekä Maria Rannanheimon Hahmottelen tapoja olla näissä limittäisissä maailmoissa.  Valvenäyttämöllä puolestaan vietetään ensi-iltaa 19.4., jolloin on vuorossa Oulun ylioppilasteatterin uusi näytelmä Olin kesätöissä museolla. Ja jos Badwoman-kokoonpanon En lähde täältä milloinkaan -esitys jäi aiemmin näkemättä, niin vielä ehtii: tämä kuulas, riipivä, hersyvä, synkkä ja leikkisä teos palaa Valvenäyttämölle muutamalla esityksellä 11.5.–1.6.

 

Uudenlaisia taide-elämyksiä

 

Toukokuun lopulla TaikaBox tuo Valvesaliin Oulu Dance Hack Demo Dayn (31.5.). Tässä yhdeksättä kertaa järjestettävässä esittävän taiteen tapahtumassa teknologia toimii osana esittävää prosessia. Yrityksistä, mediataiteilijoista ja tanssijoista koostuva ryhmä käyttää neljä päivää kehittääkseen jotain uutta ja omituista ja ottaa lopuksi yleisön mukaan prosessiin. 

 

Myös Valveen kaupunginosakulttuurin yhteisötaideprojekti Inventing Artists lähestyy taide-elämystä tuoreella tavalla. Projektia varten on koottu ryhmä, jonka tavoitteena on kevään aikana yhdessä keksiä valokuvaukseen erikoistunut kuvitteellinen taiteilija ja antaa tälle ääni. Työskentelyä ohjaa saksalainen taiteilijakaksikko deufert&plischke. Projekti huipentuu näyttelyyn, jonka avajaisia vietetään lauantaina 11.5. Tuiran D-asemalla.

 

Tiedot kaikista tapahtumista huhtikuusta kesäkuuhun löydät tuoreesta tapahtumaesitteestä, jonka voit napata mukaasi Valveelta tai muista jakelupisteistä. Tulevaan ohjelmistoon voit aina tutustua myös verkkosivullamme kulttuurivalve.fi. Valveella on paljon vapaapääsyistä sisältöä, ja liput maksullisiin esityksiin ovat myynnissä Valveen lippumyymälässä (ilman kuluja) sekä Ticketmasterissa (hintaan lisätään käsittelykulut ja tilausmaksu). Lämpimästi tervetuloa Valveelle!