Suomalais-ruotsalainen Euroopan pohjoinen liikennefoorumi Oulussa 21.–22.9.

11.09.2023

Oulussa järjestetään suomalais-ruotsalainen Euroopan pohjoinen liikennefoorumi 21.–22.9.2023. Euroopan pohjoinen liikennefoorumi kokoaa yhteen liikennejärjestelmän päättäjät ja asiantuntijat, alueelliset sidosryhmät ja EU:n komission edustajat Suomesta ja Ruotsista. Foorumissa käsitellään Perämerenkaaren aluetta Euroopan TEN-T-verkossa. Aiheina ovat toimiva ja riittävä infrastruktuuri ja liikenne kestävän kasvun veturina sekä huoltovarmuuden edellytyksenä, liiketoiminnan kehittäminen ja houkuttelevuus sekä rajat ylittävän liikenteen kehittämisen haasteet ja mahdollisuudet sekä tulevaisuuden näkymät.

Tapahtuman järjestävät Perämerenkaari-yhdistys, Oulun kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan liitto yhdessä laajan suomalais-ruotsalaisen sidosryhmäjoukon kanssa. Foorumi on interaktiivisen suomalais-ruotsalaisen Perämerenkaaren yhteistyöprosessin 2022-2023 huipentuma. Yhteistyöprosessin seurauksena on luotu yhteinen visio ja Perämerenkaaren liikennejärjestelmän tavoitteet.

Liikennejärjestelmiä ja infrastruktuuria koskevan yhteistyön jatkuminen myös tulevaisuudessa halutaan varmistaa perustamalla uusi rajat ylittävä liikennefoorumi.