Suomen kaupunginpuutarhureita Ouluun tällä viikolla

22.08.2022

Oulu isännöi kaupunginpuutarhurien seuran kesäluentopäiviä 25.-26.8.2022. Kaupunkiin saapuu noin sata kaupunkien ja kuntien viheralan asiantuntijaa. Päivien teema on ”Vesi maisemassa”. Luentopäivien ohjelmassa on ammattilaisille suunnattuja luentoja sekä tutustumista Oulun viheralueisiin. Vedellä on maisemassa monta roolia ja vesistöt sekä laadukas ympäristö ovat kunnille arvokas vetovoimatekijä. Vesi eri muodoissaan monipuolistaa harrastusmahdollisuuksia, tarjoaa miellyttäviä näkymiä ja mahdollisuuden virkistäytymiseen.  

Kaupunginpuutarhurien Seura ry on perustettu 1935 ja ensimmäiset luentopäivät on pidetty Turussa 1936. Oulu on seuran yhteisöjäsen. Oulussa päivät on pidetty edellisen kerran 1999 ja sitä ennen 1984, 1970 ja 1958. Kyseessä on siis perinteikäs tapahtuma.

Seuran tavoitteena on vihreän elinympäristön maisema- ja puutarhakulttuurin edistäminen sekä alan arvostuksen kohottaminen. Yhdistys järjestää erilaisia koulutustilaisuuksia ja on mukana maamme vihersektorin kehittämisessä muiden alalla toimivien kanssa. Kaupunginpuutarhurien Seura on luonut maahamme yhtenäisen viheralueiden hoitoluokituksen, joka toimii runkona kuntien viherhoidon suunnittelussa.