Syysloma kirjastoissa

16.10.2023

Syyslomaa vietetään 23.–29.10. ja se vaikuttaa kirjastojen aukioloaikoihin.

Syyslomaviikon aikana Jäälin, Kastellin, Kellon, Martinniemen, Yli-Iin ja Ylikiimingin kirjastoissa ei ole asiakaspalvelua, mutta kirjastoja voi käyttää omatoimiaikoina. Silloin kirjastoihin pääsee kirjastokortilla ja siihen liitetyllä PIN-koodilla. Myöskään Hiukkavaaran kirjastossa ei ole asiakaspalvelua, kirjastossa voi vierailla Hiukkavaara-talon aukioloaikoina. Voit tarkastaa oman kirjastosi aukioloajat kirjaston verkkosivuilta, tai OUTI-verkkokirjastosta.

Valtakunnallinen Syysloma on lukuloma -kampanja toteutetaan tänäkin vuonna, ja se kannustaa erityisesti lapsia lukemaan. Kirjasto osallistuu kampanjaan muun muassa suosittelemalla lukemista koululaisille kirjavinkkauksissa.

Heti syysloman aluksi voit käydä tutustumassa Karjasillan kirjastossa Pelitupaan sunnuntaina 22.10. klo 14. Pelitupa järjestetään omatoimiaikana. Muista ottaa mukaan kirjastokorttisi ja siihen liitetty PIN-koodi, että pääset kirjastoon. Syysloman aikana voi käydä Pekurin kirjaston satutuokiossa lauantaina 28.10. klo 15. Satutuokio järjestetään yhteistyössä Pohjois-Suomen Monikkoperheet ry:n kanssa ja siellä luetaan kaksosista kertova kirja.