Talot kertovat -luentosarja jatkuu: vuorossa entinen Suomen Pankin rakennus Oulu10B sekä arkkitehtiopiskelijat esittelevät Kangaskontion päiväkotia

10.05.2024

Talot kertovat -tapahtumasarjan luennot jatkuvat toukokuussa Oulun yliopistolla. Arkkitehtiopiskelijat esittelevät Kangaskontion päiväkodista harjoitustyönä tehtyä suojeluatlasta. Esittely on arkkitehtuurin yksikön tilassa Agora (pääsisäänkäynti 2T) keskiviikkona 15.5. klo 18.

Kesäkuun alussa esitellään Oulu10B-rakennuksen historiaa. Arkkitehti Miika Rankinen Jorma Teppo oy -arkkitehtitoimistosta kertoo talon historiaa Ympäristötalolla (Solistinkatu 2) kahvila Leetassa keskiviikkona 5.6. klo 18 alkaen.

Torikadun ja Hallituskadun risteyksessä oleva rakennus tunnetaan Oulussa Suomen Pankin talona. Rakennus on valmistunut vuonna 1882, mikä tekee siitä yhden Oulun vanhimmista kivitaloista. Talo oli pitkään keskustan ainoa kivitalo, ja se saikin liikanimen ”Kivi-Taneli”. Nykyään rakennuksen omistaa Oulun kaupunki.

Kaupunki teettää rakennushistoriaselvityksiä esimerkiksi silloin, kun rakennuksessa alkaa perusparannus. Näissä selvityksissä kerrotaan niin rakennuksen synnystä kuin sen arkkitehtuurista. Luennoille on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä. Linkki löytyy osoitteesta ouka.fi/tilapalvelut/talot-kertovat-luentosarja.

Talot kertovat on tapahtumasarja, jossa esitellään oululaisille tuttuja rakennuksia. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Esittelyt pohjautuvat talojen rakennushistorian selvittämiseen.