Tapahtumien innovaatiokesä alkaa tänä viikonloppuna

24.05.2022

Suomen suurimmassa polkujuoksutapahtumassa NUTS Karhunkierroksessa kokeillaan tänä viikonloppuna uutta kimppakyytisovellusta. Oulangan kansallispuiston ja Rukan maisemissa 27.–28.5. käytävään kilpailuun odotetaan 3500 juoksijaa.  

“Toivomme, etteivät kaikki kilpailijat ja kannustajat saapuisi tapahtumapaikalle omalla autolla, koska muuten parkkipaikat ja metsätiet ruuhkautuvat ja tämä kuormittaa kansallispuiston luontoa”, sanoo NUTS Karhunkierroksen järjestäjiin kuuluva Heikki Hautala.

Oulun kaupungin vetämän Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hankkeen avustuksella CoReorient Oy:n Kimppakyydit.com-palvelusta on muokattu tapahtumille sopiva versio, joka käy myös NUTS Karhunkierroksen tarpeisiin.  

Palvelussa voi tarjota omaa kyytiä ja etsiä tarjolla olevia kimppakyytejä eri juoksumatkojen lähtöpisteille ja keskeisille kohtaamispaikoille tapahtuma-alueella. Kimppakyydit.com-palvelua voi käyttää puhelinsovelluksen ja verkkoselaimen kautta osoitteessa reissu.kimppakyydit.com.

“Palvelua testataan nyt ensikertaa tapahtumaympäristössä, ja saamme käyttäjiltä arvokasta tietoa, jota voimme hyödyntää, kun testaamme palvelua myöhemmin kesällä myös musiikkifestivaalilla”, sanoo Heikki Waris palvelun kehittäneestä CoReorient Oy:stä.

NUTS Karhunkierroksen kokeilu käynnistää Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hankkeen tukemat ympäristöinnovaatioiden testaukset tämän vuoden kesätapahtumissa Pohjois-Pohjanmaalla. Tavoitteena on, että Oulun kulttuuripääkaupunkivuonna 2026 maakunnan yleisötapahtumat ovat mahdollisimman ympäristöystävällisiä.