Tekemistä Oulun koulujen talvilomaviikolle 2023

01.03.2023

Oulun koulut ovat talvilomalla ensi viikolla 6.-10. maaliskuuta. Oulun kaupunki järjestää lapsille ja perheille tekemistä lomaviikolle.

Kahdeksan nuorisotilaa on auki joko koko viikon tai osan viikkoa. Avoinna olevat nuorisotilat löytyvät Fiilis-sivulta

Koko perheen Talvirieha pidetään Oulun liikennepuistossa tiistaina 7.3. klo 10–14. Talviriehassa on luvassa mukavaa yhteistä tekemistä, ja 200 ensimmäiselle on tarjolla pientä purtavaa. Grilleissä on tulet, joten Talviriehaan voi ottaa myös omat eväät mukaan ja vaikka paistaa makkaraa. Tapahtuman pakkasraja on -12, myöskään vesisateella tapahtumaa ei järjestä. Talviriehan järjestää kaupungin nuorisopalvelut. 

Oulussa on erinomaiset puitteet hiihdolle ja luistelulle. Kaupungin ylläpitämiä hiihtolatuja on noin 350 kilometriä. Koulujen ja päiväkotien lähistöille on myös tehty latuja, jotka ovat kaikkien kuntalaisten vapaassa käytössä. Luistelukenttiä Oulussa on kymmenittäin. Ajantasainen tieto latujen ja luistelukenttien kunnossapidosta löytyy kunnossapidon seurantajärjestelmästä.

Oulun uimahallilla Raksilassa on mahdollisuus uimahyppyihin tavallista enemmän hiihtolomaviikon kunniaksi. Hyppimään pääsee ma-pe klo 12.30–13.30 kaikilta tasoilta. Lisäksi hyppimään pääsee normaaleilla ajoilla eli ma, ke ja pe klo 18–18.30 kaikilta tasoilta, ti ja to klo 17.30–18.30 ykkösen ponnahduslaudalta sekä la ja su klo 12.30–13.30 (lauantaina kaikilta tasoilta ja sunnuntaina 1, 5, 10 tai 1 ja 3).

Ylikiimingin kentällä pidetään luistelutapahtuma ti 7.3. klo 18–20. Tapahtumassa on toimintaratoja, luistelukisoja, musiikkiliikuntaa, palkintoja ja kaakaotarjoilu. Tapahtuma on maksuton. 

Ouluhallilla on maksuton perhekuperkeikka ma ja ti 6.–7.3. klo 10–14. Perhekuperkeikassa on lapsille vapaata toimintaa, leluja ja liikuntavälineiden käyttöä vanhempien valvonnassa. Ei ennakkoilmoittautumista.

Ylikiimingissä on perhekuperkeikka su 5.3. klo 15–17 yhteistyössä Ylikiimingin Nuijamiesten kanssa. Ylikiimingin kuperkeikkaan on perhemaksu 2 euroa. Maksu käteisellä. Ei ennakkoilmoittautumista.

Kirjastojen aukioloajoissa on poikkeuksia talvilomaviikolla. Aseman kirjasto on suljettu, ja Hiukkavaaran, Jäälin, Kastellin, Kellon, Martinniemen, Pateniemen, Puolivälinkankaan, Yli-Iin ja Ylikiimingin kirjastoja voi käyttää vain omatoimisesti. Muut kirjastot ovat auki normaalisti. Omatoimiaikana kirjastoon pääsee kirjastokortilla ja siihen liitetyllä PIN-koodilla. Kirjastojen aukioloajat voi tarkistaa kirjaston verkkosivuilta.

Pohjois-Pohjanmaan museon Leikkilä-tila on sisustettu leikkimistä varten. Näyttelyssä voi tehdä aikamatkan vuosisatojen vaihteeseen ja kuvitella olevansa sen ajan lapsi sen aikaisine leikkikaluineen. Näyttely on toiminnallinen, eli kävijä pääsee itse touhuamaan ja leikkimään. Museossa on Leikkilän lisäksi myös perusnäyttelyt. Museo on avoinna talvilomaviikolla joka päivä klo 10–17, ja sinne on vapaa pääsy.

Uusi Eläinten jäljillä -näyttely Tiedekeskus Tietomaassa johdattaa tutustumaan Oulun seudun luontoon ja sen lajien kiehtovaan maailmaan. Tässä Oulun kaupungin ja Oulun yliopiston toteuttamassa näyttelyssä yhdistyy ainutlaatuisella tavalla tiedekeskuksen toiminnallisuus ja eläinmuseon kokoelmat. Toiminnallisessa näyttelyssä vierailija pääsee kokemaan elämyksiä kaikilla aisteillaan. Tietomaa on avoinna talvilomaviikolla joka päivä klo 10–18. Tietomaahan on sisäänpääsymaksu.

Tiedekeskus Tietomaa on avannut SuperParkiin Limingantulliin (Tyrnäväntie 16) suuren Dinosauria-näyttelyn. Näyttely sisältää parikymmentä liikkuvaa dinosaurushahmoa. Dinosauria on avoinna talvilomaviikolla joka päivä klo 11-18. Dinosauriaan on sisäänpääsymaksu.

Lisää menovinkkejä talvilomaviikolle löytyy Fiilis-sivulta: www.ouka.fi/fiilis