Tessa Astre, Aapo Kukko & Niko-Petteri Niva: Uhma on jumalasta Joana Mosi: Kohtaamispintoja 12.10. - 12.11.2022

06.10.2022

Lokakuussa Galleria Oskari Jauhiaisessa Kiimingissä nähdään Vilho Lammen elämästä kertovan Uhma on jumalasta -sarjakuvateoksen originaaleja sekä Joana Mosin piirroksia ja grafiikkaa aiheesta Kohtaamispinnat. 

Tessa Astre, Aapo Kukko & Niko-Petteri Niva: Uhma on jumalasta

Uhma on jumalasta -sarjakuva-albumi (Zum Teufel) julkaistaan 10.11.2022. Teos on poikkeuksellinen taide - ja taiteilijakuvaus Vilho Lammen elämästä. Kuluvan vuoden maailmantapahtumat ovat saaneet nuorien taiteilijoiden katseet kääntymään lähihistorian maailman mullistusten taitekohtiin ja taiteilijoihin siellä.

Niko-Petteri Niva on Tampereelle asettunut oululainen sarjakuvantekijä. Lempiaiheita ovat punk, vallan ravistelu ja queer-rakkaus – siis uhma ja kauneus.
Aapo Kukko on oululainen sarjakuvantekijä, jolle Suomen lähihistorian sekä kiinnostavien ihmiskohtaloiden kuvaaminen ovat tärkeitä teemoja.
Tessa Astre, käsikirjoittaja ja piirtäjä, on monialainen taiteilija ja taideopettaja. Hänen kaikkien taidetekojensa keskiössä on kohtaaminen.

Joana Mosi: Kohtaamispintoja

Kohtaamispintoja-piirroskokoelma on tutkimus siitä, mikä on intiimiä. Piirrokset perustuvat löyhästi niin henkilökohtaisiin kuin julkisiin valokuvalähteisiin. Vaikka tekniikka ja materiaalit vaihtelevat, ydinajatus on sama: yritys vangita pieniin eleisiin osoitus kiintymyksestä usein piiloon jäävien narratiivien peilaamiseksi.

Oulun Sarjakuvakeskuksen ja Limingan Taidekoulun residenssivieras Joana Mosi (s.1994) piirtää ja opettaa sarjakuvaa sekä kirjoittaa siitä. Mosi on lähtöisin Portugalin Ericeirasta, ja on opiskellut taiteita ja elokuva-alaa. Häneltä on ilmestynyt useita sarjakuvateoksia, joita osa on julkaistu myös kansainvälisesti. Hänen viimeisimpiin projekteihinsa kuuluu My Best Friend Lara (2021) ja The Apartment (kuš!, 2022). Mosi tekee maailmanlaajuisesti yhteistyötä useiden koulujen, instituutioiden, projektien ja kulttuuritapahtumien kanssa.

Galleria Oskari Jauhiainen, Syke-talo
Kirjastokuja 1, Kiiminki
Näyttelyavajaiset ke 12.10.2022 klo 17.30
Vapaa pääsy