Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Välivainion koulun ympäristön kaavaehdotuksesta 17.8.2022 klo 17 etänä

15.08.2022

Alppilan bulevardiin liittyvän Välivainion koulun ympäristön kaavaehdotuksen tiedotus- ja keskustelutilaisuus järjestetään etänä 17.8.2021 klo 17.00 alkaen. 

OSALLISTU TIEDOTUS- JA KESKUSTELUTILAISUUTEEN TÄSTÄ LINKISTÄ.

Havainnekuva, Alppitori iltavalaistuksessa, Linja Arkkitehdit

Kuva: Havainnekuva, Alppitori iltavalaistuksessa, Linja Arkkitehdit.

Kaavanmuutos on tullut vireille kaupungin aloitteesta. Osasta aluetta on aiemmin pidetty yhteistyökumppaninhakukilpailu ja sen pohjalta yhteistoiminta-sopimus on laadittu Lapti Oy:n kanssa. Oulun Sivakalle on aiemmin myönnetty suunnitteluvaraus suunnittelualueen pohjoisosaan.

Asemakaavanmuutos on osa Alppilanbulevardia. Bulevardisoinnin tavoitteena on Uuden Oulun yleiskaavan mukaisesti kehittää keskustan ja yliopiston välistä aluetta toiminnoiltaan monipuolisena, kaupunkikuvaltaan urbaanina, vehreänä ja tiiviinä sekä korkealaatuiseen kävely- ja pyöräily-ympäristöön ja joukkoliikenteeseen perustuvana kaupunkiympäristönä. Bulevardi yhdistää Alppilan ja Välivainion alueet yhdeksi kokonaisuudeksi, jonka ytimenä bulevardi palveluineen jatkossa toimii. Koko laajemman alueen kehittämistä ohjaa osaltaan Kemintien kaavarunko.

Välivainio ja Alppila kaupunginosan osaa koskeva asemakaavan muutos ja tonttijako (Välivainion koulun ympäristö, Alppilanbulevardi) on nähtävillä 28.6. – 31.8.2022  Oulun kaupungin verkkosivuilla www.ouka.fi/kuulutukset. Kaavaehdotuksesta on mahdollisuus toimittaa kirjallinen palaute yhdyskuntalautakunnalle 31.8.2022 klo 15.30 mennessä osoitteella Kirjaamo, PL 71, 90015 OULUN KAUPUNKI, käyntiosoite Kansankatu 55 A tai sähköpostiosoitteeseen kirjaamo@ouka.fi. Huomioittehan, että antamanne palaute on julkista.

Lisätietoja

Välivainion koulun ympäristön projektikortilta