Tierna-aika tuo valoa joulun odotukseen

06.11.2023

Tierna-aika käynnistyy 10. marraskuuta perjantaina, kun Rotuaarilla ja Valkean kesäkadulla syttyvät jouluvalot. Joulukadun avajaisista alkaen Oulun alueella on tiedossa valon juhlaa ja jouluista tunnelmaa.

Joulu on kädentaitajien kulta-aikaa ja erilaiset joulumarkkinat tarjoavat pukin konttiin ihania lahjoja. Tiernatori laajenee tänä vuonna ja perinteiset punaiset mökit pystytetään Valkean eteen Kauppurien aukiolle, jossa kaupunkilaiset voivat tutustua sekä Tiernatorin että sisätiloissa olevan Kädentaitajien lahjapajan tarjontaan 7.–22. joulukuuta.

Rotuaarin aukio muuttuu 5.–28. joulukuuta tunnelmalliseksi Tiernatorin joulumetsäksi, jossa pääsee viikonloppuisin myös paistamaan makkaraa Oulun Latu ry:n ylläpitämässä tulisijassa. Tiernatorin Joulumetsän viereen sisätiloihin avautuu Taito Shop Oulun Joulumyymälä.

Tiernapoikaesityksiä nähdään keskustan alueella runsaasti Tierna-aikana. Sen lisäksi, että tiernapojat esiintyvät joulutoreilla, perinteinen valtakunnallinen Tiernapoikakilpailu viettää 90-vuotisjuhlavuottaan ja kokoaa laulajia kolmessa eri sarjassa alkukilpailuihin 25. marraskuuta Taidetalo Kulttuuripankkiin ja finaaliin 26. marraskuuta Rotuaarin aukiolle.

Uudenvuoden juhlassa nostetaan esiin kaupunkilaisten tervehdyksiä

Oulun kaupungin uudenvuoden juhlaa vietetään tänä vuonna Rotuaarilla 31. joulukuuta klo 20 alkaen. Juhlassa esiin nousevat oululaisten kuluneen vuoden tarinat ja terveiset, joita näytetään Rotuaarin näytöllä aattoiltana. Kaupunkilaisten kuva- ja tekstimuotoisia tervehdyksiä uudenvuoden juhlaan voi lähettää Tierna-ajan käynnistyttyä 10. marraskuuta alkaen verkkolomakkeella Oulun kaupungin verkkosivuilla ja some-kanavissa.

Kaikki Tierna-ajan tapahtumat löytyvät Oulun tapahtumakalenterista. Tapahtumien järjestäjät voivat lisätä omat tapahtumansa maksutta tapahtumakalenteriin ja oululaiset ja matkailijat pääsevät katsomaan joulun ajan tapahtumia kätevästi kalenterista Tierna-ajan tapahtumat -otsikon alta. Tierna-ajan joulutorit, konsertit, teatteriesitykset ja perinnejuhlat löytyvät osoitteesta: tapahtumat.munoulu.fi.

Tierna-ajan kohokohtia:

10.11. Joulukadun avajaiset

17.–19.11. Lumo-valofestivaali

25.–26.11. Tiernapoikakilpailu

16.12. Valkean Joulumyyjäiset

5.–6.12. Itsenäisyyspäivä ja sen aatto

5.–28.12. Tiernatorin joulumetsä

7.–22.12. Tiernatori ja Kädentaitajien lahjapaja

31.12. Uudenvuoden juhla