Toinen tilassa -hankkeen osa 2/2 la10.6. Varikonpuistossa

29.05.2023

Toinen tilassa -hankkeen osa 2/2 la10.6. Varikonpuistossa klo 11

Tapahtuma on järjestyksessään toinen ja se on osa 2:1 – Toinen tilassa –kuvataiteen hanketta, jonka myötä Varikonpuistoon on rakentunut tilallinen taideteos Palais de Mustajalka. Toinen tilassa –tapahtumat sijoittuvat teoksen sijaintiympäristöön. Nokelan Varikonpuiston teosprosessi käynnistyi toukokuussa 2022. Hankkeen toteuttaa Ari Björn Art & Process – kollektiivista yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa.

Taidevankkuri Linnuntie

Olipa kerran Vankkuri, joka kuluki maantiellä, äkänen koira alako haukkua kulukuetta, mutta silläpä tarttu luu kurkkuun. Taidevankkuri Linnuntie on liikkuva ohjelmallinen taidenäyttely. Taidevankkuri on kuvataidetta, performanssia, filosofista asennetta, huumoria ja teatteria vuodesta 2016. Esiintyjät kuvanveistäjät Virpi Kanto ja Tapani Kokko roolihahmoissaan Tapani Tampuriini ja Lai Lai Lintu esittävät pöljiä, huimia ja erittäin vaarallisia temppuja mm. nakkikettingin katkaisu mahalla ilman käsiä, rumpusoolo hapettomassa tilassa, singutettu jänis, käärmetanssi, surmanajo. Esitys tuo iloa ja hyvää mieltä ja sopii kaikenikäisille, aikuiset tykkää ja lapset fanittaa. kesto n. 40min.

Mieskuoro Huutajat

Mieskuoro Huutajat on oululainen, kansainvälisesti tunnettu performanssi-ryhmä. Mieskuoro Huutajat ei laula, vaan huutaa. 20-40 mustapukuista miestä astelee kurinalaisesti paikalle, järjestyy tyynesti kolmiriviseen muotoon ja antaa kuulua selkokieliset versiot tai äänimassaksi murskatut kollaasit kansallislauluista, kehtolauluista, kansanrunoista tai kansainvälisistä lakipykälistä.

Art & Process on kuvataiteen kentällä toimiva kollektiivi, jonka projektien lähtökohtana ovat yhteiskunnalliset aiheet ja urbaani ympäristö, kuten esimerkiksi sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja oikeus julkiseen tilaan. Art & Process haluaa käydä dialogia yhteistä tilaa muodostavista tekijöistä ja vaalia kuvataiteen itseisarvoa kriittisen keskustelun muotona myös julkisessa tilassa.

Lue lisää tästä linkistä.