Tonnin idea -kilpailun voittajat 2022 selvillä

17.10.2022

Oulun kaupungin yhteisötoiminnan ja Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamarin järjestämä Tonnin idea -kilpailu oli käynnissä 20.6.–31.8.2022. Voittajat ovat nyt selvillä, ja kukin saa palkintona 1000 euroa ideansa toteuttamiseen. 

Ideoita saatiin yhdeksän kappaletta, joista kilpailuraati valitsi kolme voittajaa. Voittajaideat olivat ”Alueelliset oululaiset minitaidegalleriat”, ”Iloa ja hyvinvointia luontokuvien katselulla” ja ”Monipuolinen kaupunkitila”. 

Ensimmäisen idean tavoitteena on pystyttää eri puolille Oulua minitaidegallerioita, joista asukkaat voivat ottaa itselleen minitaideteoksen tai vaihtaa sen toiseen. Ohessa järjestetään työpajoja taideteosten luomiseksi.

Toisen idean ajatuksena on luoda luontokuvista koostuva multimediaesitys, joka tuottaa iloa ja hyvinvointia katselijoilleen muun muassa hoitolaitoksissa ja odotustiloissa.

Kolmannessa ideassa luodaan neljän viikon ajaksi avoin kaupunkitila, jossa järjestetään kaupunkilaisille suunnattuja tapahtumia. Idealla kannustetaan kaupunkilaisia hyödyntämään kaupunkitilaa monipuolisesti ja mahdollistetaan ihmisten välisiä kohtaamisia. 

Voittajiin on oltu yhteydessä ja annettu ohjeet palkintosumman käyttämisestä.

Kiitos kaikille ideakilpailuun osallistuneille ja onnea voittajille!

Tämä on järjestyksessään toinen Tonnin idea -kilpailu. Ensimmäisen kerran se järjestettiin syksyllä 2021.
 

Lisätiedot:
Maiju Teeriaho, kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori, Oulun kaupunki, maiju.teeriaho[at]ouka.fi
Diana Yletyinen, Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamari ry, diana.yletyinen[at]jci.fi