Tule asukastuvalle ideoimaan tulevaa toimintaa

24.11.2022

Millainen on vuosi 2023?   

Onko sinulla idea, joka edistää hyvinvointia, yhteisöllisyyttä tai mahdollisuuksia osallistua kaupunkikehittämiseen? Onko sinulla idea asuinalueella ennakoitaviin haasteisiin rakentuvasta ratkaisusta?

Asukastuvat lupaavat oululaisille naapuriapua, mielekästä tekemistä ja huolenpitoa

  • Asukastupatoiminnassa tuetaan oululaisten tulevaisuuden kestävää arkea ja rakennetaan kaikissa tilanteissa toimivaa ja turvallista yhteiskuntaa.
  • Asukastuvilla kehitetään ja toteutetaan laajasti tasa-arvoa ja hyvinvointia edistäviä toimenpiteitä.
  • Asukastupayhteisöt vahvistavat kiusaamisen, häirinnän ja syrjinnän vastaista​ ilmapiiriä asuinalueilla ja kaupungissa.

Vuoden 2023 tavoitteena on, että asukastuvat voivat palvella eri kohderyhmiä nykyistä laajemmin ja  tupien käyttöastetta ja aukioloaikoja laajennetaan.

Tule mukaan kaikille avoimiin suunnittelutapahtumiin, asukastupatoiminnan alueellisiin työryhmiin tai käy kertomassa ideasi, kehittämis- tai yhteistyöehdotuksesi asukastuvalla.

Asukastupien ja yhteisötilojen vuoden 2023 toimintakalenterien kaikille avoimet suunnittelutapahtumat marras-joulukuussa

Tule kuulolle, ideoimaan ja suunnittelemaan asukastupien ja yhteisötalojen toimintaa ja palveluja:

  • Toppilan asukastupa Alvarin, Tuiran asukastuvan ja Välivainion Artturintuvan osalta alueelliseen suunnittelutapahtumaan Tuiran D-asemalle perjantaina 25.11. klo 14
  • Kellon asukastuvalle maanantaina 28.11. klo 10
  • Myllyojan asukastuvalle maanantaina 28.11. klo 15
  • Haukiputaan asukastuvalle tiistaina 29.11. klo 12
  • Rajakylään asukastuvalle maanantaina 5.12. klo 11

Suunnittelutapahtumissa valmistellaan myös alueellisten asukastupatoiminnan vuoden 2023 työryhmien kokoamista. Mukaan toivotaan kaikkien oululaisten, yhdistysten, järjestöjen ja hankkeiden yhteistyöehdotuksia.

Asukastuvat ja yhteisötilat edistävät taloudellisesti, sosiaalisesti, kulttuurisesti ja ekologisesti kestävän kaupungin kehittämistä. Asukastuvat toimivat kansalaistoiminnan keskuksina: yhteisölliseen toimintaan ja tapahtumien järjestämiseen tarjotaan puitteita, tarvikkeita, neuvontaa ja opastusta, avustuksia ja yhteistyömahdollisuuksia.

Asukastuvilla toteutetaan monipuolisia kaupunkikehittämisen projekteja. Muuttuvassa toimintaympäristössä uudistuvat asukastuvat lisäävät yhteiskunnallisen osallisuuden, toimeliaisuuden, tekemisen ja kaupunkikehittämisen mahdollisuuksia kuntalaisille.

Lisätietoja: asukastuvat ja sähköpostitse: osallistujavaikuta[at]ouka.fi

www.ouka.fi/oulu/yhteisotoiminta/asukastuvat