Uusi kierrätyskeskus avataan Limingantulliin

26.04.2023

Kiertokaari avaa uuden Limingantullin Kierrätyskeskus Liken Ouluun perjantaina 28. huhtikuuta osoitteeseen Jääsalontie 18. Avajaisia vietetään keväisissä karnevaalitunnelmissa kello 12–18.   

Avajaisten teemana on kierrätyksen ohella pyöräily – onhan kevät pyöräilijän parasta aikaa ja polkupyörät ovat myös Liken sydäntä lähellä. Kiertokaari toivookin väen saapuvan paikalle ensisijaisesti pyörällä tai muuten lihasvoimin.

Vapun kunniaksi kävijät pääsevät nauttimaan legendaarisista Sotkun munkeista, ja naamiaisasuun sonnustautuminen on tervetullutta. Kiertokaari tarjoaa 200 ensimmäiselle kävijälle munkit juoman kera.  

Paikalla on Kestävän kehityksen keskuksen ja Cykkeli-pyöräpajan pyöränhuoltoklinikka kello 12–16. Pyöränhuoltoklinikalla kävijät saavat vinkkejä omatoimiseen pyöränhuoltoon. Liikenneturvan kouluttaja antaa parhaat neuvot turvalliseen pyöräilyyn sekä fiksuun polkupyörän ostoon ja säilytykseen kello 15–18.  

Nuoret vastaavat vahvasti muusta ohjelmasta. OSAOn tekstiili- ja muotialan opiskelijat ovat tuunanneet kierrätystekstiilit muotinäytösasuiksi. Näytöksiä pääsee ihailemaan kello 14 ja 17. Ohjelmassa on lisäksi Madetojan musiikkilukion duon musisointia sekä tutustumiskäyntejä tekstiilin lajitteluun. 

Lelujen vaihtopiste on toiminnassa koko avajaisten ajan. Myös Kiertokaaren maskotti Oiva Roina tulee eläkepäiviltä piipahtamaan uudessa kierrätyskeskuksessa. 

Kierrätyskeskus Likke on Kiertokaaren uusi kierrätysmyymälä. Avajaispäivänä Likellä aloittaa toimintansa myös Oulun kaupungin liikuntavälinelainaamo. Kiertokaaren tavoitteena on luoda Likestä arjen kiertotalouden keskittymä ja kansalaistori.  

Lisätietoja: likke.fi