Uusi Pekurin yhteisötila avaa ovensa Oulun keskustassa toukokuun alussa

28.04.2023

Uusi Pekurin yhteisötila avataan Oulun keskustaan Kauppakortteli Pekurin 3. kerrokseen (Kauppurienkatu 10) Oulun kaupungin yhteisötoiminnan ja asukasyhdistyksen yhteistyönä. Keskustaan on toivottu uutta asukastupaa, ja nyt vastaava tila saadaan Pekurin kirjaston kupeeseen kerrosta ylemmäs.

Uusi Pekurin yhteisötila käynnistää toimintansa toukokuun alussa, ja avajaisia vietetään koko toukokuun ensimmäinen viikko. Ohjelmassa on kaikille avoimet vappujuhlat, jäätelökahvila, kaikenikäisten korttelikahvila, lasten tapahtuma ja aikuisten lautapelikahvila.

Yhteisötila on kodikas kaikille kaupunkilaisille avoin olohuone kohtaamisiin sekä rentoon ajanviettoon maksutta ja päihteettömästi. Kaikille avoin ja maksuton korttelikahvila on avoinna kaksi kertaa viikossa, ja toukokuussa kootaan tiistaisin palapelejä palapelikahvilassa. Aikuisten lautapelikahvila kokoontuu perjantai-iltaisin.

Kaikille avoimet vappujuhlat on 1.5. klo 13-15 ja Onnenpyörä & jäätelökahvila 2.5. klo 13-15. Avajaisviikolla on tapahtumia joka päivä: ma, ti ja ke klo 13-15 sekä to 17-19 ja pe 18-21.

Toiminnan rahoittaa Oulun kaupungin yhteisötoiminta ja toimintaa organisoi Pokkisen, Vaaran ja Vanhantullin asukasyhdistys ry.