Vaellussiian lippoaminen alkaa Oulujokisuistossa 14.10.

05.10.2023

Oulujokisuiston vuotuinen vaellussiian lippoaminen ja mädinhankinta alkaa lauantaina 14.10.2023 klo 16.00 ja päättyy tiistaina 31.10.2023. Vaellussiian lippoamisen järjestää Oulun Erä- ja Kennelkerho yhdessä Oulun kaupungin ja Oulun Energia Oy:n kanssa.

Lippolupia myydään Kuusisaaressa. Samalla on mahdollisuus vuokrata lippoja, jos omaa välinettä ei ole. Lippoajilla tulee olla kalastonhoitomaksukuitti mukana lippolupaa ostaessaan.

Pyynnissä saadut koirassiiat ja rauhoittamattomat kalat saa pyytäjä omakseen. Naarassiiat on luovutettava vaellussiikavelvoitteiden hoitoa varten mädinlypsyyn.

Perinteinen yleisötapahtuma järjestetään lauantaina 14.10.2023 klo 10–14. Yleisötapahtumassa vieraat voivat kokeilla lippoamista opastetusti maksutta. Tilaisuudessa on makkara-, kahvi- ja mehutarjoilu. Tarjolla on myös muurinpohjalettuja.

Lippoajat voivat ajaa autonsa Kuusisaaren nokalle lippusiimalla osoitetulle parkkipaikalle. Muiden autolla saapuvien on jätettävä autonsa parkkipaikalle. Kuusisaareen on myös erinomaiset jalankulku- ja pyörätiet.