Vaellussiian lippoaminen alkaa Oulujokisuistossa 15. lokakuuta

11.10.2022

Oulujokisuiston vuotuinen vaellussiian lippoaminen ja mädinhankinta alkaa lauantaina 15.10.2022 klo 16 ja päättyy 28.10.2022 klo 16. Vaellussiian lippoamisen järjestää Oulun Erä- ja Kennelkerho yhdessä Oulun kaupungin, Oulun Energian Oy:n ja Montan Lohi Oy:n kanssa.

Lippolupien myynti tapahtuu Kuusisaaressa. Samalla on mahdollisuus vuokrata lippoja, jos omaa välinettä ei ole. Lippoajilla pitää olla kalastonhoitomaksukuitti mukana lippolupaa ostaessaan.

Pyynnissä saadut koirassiiat ja rauhoittamattomat kalat saa pyytäjä omakseen. Naarassiiat on luovutettava vaellussiikavelvoitteiden hoitoa varten mädinlypsyyn.

Tule kokeilemaan lippoamista koko perheen Lippotapahtumaan 15.10.

Perinteinen yleisötapahtuma järjestetään tänä vuonna 15.10. lauantaina klo 10 - 14. Yleisötapahtumassa on vieraiden mahdollista kokeilla lippoamista opastetusti ilmaiseksi. Tilaisuudessa on buffetti, josta löytyy syötävää ja juotavaa. Tarjolla myös muurinpohjalettuja. Tapahtumassa opastetaan myös kalankäsittelyä. Tapahtuman avaa kansanedustaja, Suomen vapaa-ajankalastajien varapuheenjohtaja Janne Heikkinen.

Vain lippoajat voivat ajaa autonsa Kuusisaaren nokalle lippusiimalla osoitetulle parkkipaikalle.  Kaikkien muiden on jätettävä autonsa parkkipaikalle ja käveltävä lippoamispaikalle.

Kalastuksen lupaehdot