Välittämisen päivä perjantaina 26.11.

24.11.2021

Välittämisen päivä on vuosittainen tapahtuma- ja teemapäivä, jonka tarkoituksena on kannustaa kaikkia ihmisiä välittämään oman elinpiirinsä ihmisistä ja etenkin vanhuksista. Tavoitteena on edistää välittämisen kulttuuria Suomessa.

Päivän aikana ihmisiä kannustetaan tekemään pieniä tai suuria välittämisen tekoja. Pienilläkin konkreettisilla teoilla voi osoittaa välittävänsä toisesta ihmisestä. Välittämisen teot tuovat täysin vieraallekin ihmiselle hyvän mielen ja kokemuksen huomatuksi ja kohdatuksi tulemisesta.

Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry:n tavoitteena on Välittämisen päivän järjestäjänä kannustaa kaikkia ihmisiä – niin ammattilaisia kuin kanssaihmisiäkin - välittämään erityisesti vanhuksista.

Vuonna 2021 Välittämisen päivää vietetään perjantaina 26.11. Välittämisen päivän tarkoituksena on myös jakaa tietoa huoli-ilmoituksesta.

Välittämisen päivää Oulussa organisoi Oulun löytävä vanhustyön verkosto

Ohjelma Oulussa:

26.11.2021 Välittämisen päivänä Oulun löytävän vanhustyön verkosto jalkautuu eri puolille Oulua klo 10-12.

Tule sinäkin juttusille ja pyöräyttämään onnenpyörästä itsellesi pieni välittämisen teko! Pienilläkin konkreettisilla teoilla voit osoittaa välittäväsi toisista.  

Paikat: Kaakkurin Citymarketin edusta, Kiimingin K-Marketin edusta, Ruskon Citymarket, Maikkulan Salen edusta, Valkean kesäkatu, Haukiputaan K-market Revontori ja Kauppakeskus Ideapark.

Oulun löytävä vanhustyön verkosto

tarjoaa tukea ja toimintaa ikäihmisille. Verkosto on liikkeellä yhdessä ikäihmisten parhaaksi: 

  •     jakaa tietoa palveluista ja toiminnoista
  •     tarjoaa tukea ja apua elämän haastaviin tilanteisiin
  •     järjestää yhdessäolon ja yhdessä tekemisen mahdollisuuksia
  •     tarjoaa vertaistukea ja neuvontaa
  •     järjestää tapahtumia 
  •     jakaa tietoa myös omaisille ja ammattilaisille ikäihmisille suunnatuista palveluista ja toiminnoista

Oulun löytävän vanhustyön verkostoon kuuluu kolmannen sektorin toimijoita, järjestöjä, säätiöitä, yhdistyksiä ja hankkeita. Verkostossa toimivat myös seurakuntien diakoniatyö, Kela ja Oulun kaupungilta mm. Aino-neuvonta ja Auttava Yhteisö.