Vesimaksut nousevat Oulussa tammikuussa

17.11.2022

Vesimaksut nousevat vuoden 2023 alusta Oulussa. Oulun Veden käyttömaksuja, mittarikoon mukaisia perusmaksuja ja liittymismaksuja korotetaan siten, että korotusten vaikutus kuluttajalle on keskimäärin 3,5 %.  Veden käyttömaksu nousee 4 %, jäteveden käyttömaksu 2 % ja mittarikohtaiset perusmaksut 7–18 %. Myös palveluhinnaston mukaisia palvelumaksuja korotetaan keskimäärin 3,5 %. Korotusten yhteisvaikutus esimerkiksi nelihenkisen omakotitalossa asuvan perheen maksuihin on noin 2,5 euroa kuukaudessa.

Uudet taksat tulevat voimaan vuoden 2023 alussa, mikäli Oulun kaupunginvaltuusto vahvistaa ne joulukuun kokouksessaan. Oulun Veden vesihuoltomaksujen taso on korotuksen jälkeen yhä noin 30 % alle maan keskitason.

Korotukset johtuvat kustannusten noususta ja tulevista investoinneista

Oulun Veden kulut ovat kasvaneet energian ja sen hintaan kytkeytyvien tarvikkeiden ja palveluiden hintojen noustessa. Tulevaisuudessa on myös merkittäviä investointitarpeita. Investointitarpeet kohdistuvat vedenhankinnan ja vedentuotannon turvaamiseen, jäteveden- ja lietteenkäsittelyn kehittämiseen sekä verkostojen saneerausvelan pienentämiseen.