Varhaiskasvatuspaikan irtisanominen

Kunnallisen varhais­kas­va­tus­paikan irtisa­nominen

Irtisano lapsesi varhaiskasvatuspaikka sähköisesti eVakassa. Kunnallisessa varhaiskasvatuksessa ei ole irtisanomisaikaa, mutta takautuvaa irtisanomista ei voi tehdä. Paikan irtisanominen lopettaa hoitosuhteen ja varhaiskasvatuspaikan myöntämispäätös raukeaa. Myös tulevat hoitosuhteet ja mahdollisesti aikaisemmin tehdyt siirtohakemukset toiseen yksikköön peruuntuvat irtisanomisilmoituksen perusteella. 

Yksityisen varhais­kas­va­tus­paikan irtisa­nominen

Irtisano lapsesi varhaiskasvatuspaikka sähköisesti eVakassa. Ilmoita tämän lisäksi lapsesi päiväkotiin/perhepäivähoitajalle paikan irtisanomisesta ja lapsesi viimeisestä hoitopäivästä. Voit neuvotella irtisanomisajan pituudesta yksityisen varhaiskasvatuksen tuottajan kanssa, mutta yleensä irtisanomisaika on vähintään kuukausi.

Muutto toiselle paikka­kunnalle

Paikkakunnalta muuton vuoksi varhaiskasvatuspaikkaa voi käyttää muuttokuukauden loppuun saakka.

Jos sähköinen irtisanominen ei onnistu, voit sanoa paikan irti käyttämällä paperilomaketta. Toimita lomake lapsesi päiväkotiin/perhepäivähoitajalle tai osoitteeseen Varhaiskasvatuksen palveluohjaus, PL 17, 90015 Oulun kaupunki. Käyntiosoite: Oulu10, Torikatu 10, 90100 Oulu