Asumisneuvonta

Asumiseen liittyvissä kysymyksissä (esim. vuokra-asunnon hankinta ja asumismenojen maksuvaikeudet) voit olla yhteyksissä Oulun kaupungin asumisneuvontaan joko puhelimitse tai sähköpostilla asumisneuvonta(at)ouka.fi. 

Asumisneuvonnalla tarkoitetaan neuvontaa asumiseen liittyvissä pulmatilanteissa. Tavoitteena on turvata asumisen jatkuvuus. Asumisneuvonnan asiakkaana voi olla kuka tahansa kuntalainen. Asumisen ongelmia on tärkeää lähteä hoitamaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja yhteydessä kannattaa olla heti, jos asumiseen liittyvät asiat mietityttävät.

Asumisneuvojat selvittävät asiakkaan kanssa heidän tilannettaan kokonaisvaltaisesti ja pyrkivät löytämään ratkaisuja erilaisiin ongelmatilanteisiin kuten vuokramaksuongelmiin tai asumiseen tarvittavan tuen saamiseen. Yhdessä asumisneuvojan kanssa asiakas voi mm. kartoittaa mahdollisuutta maksusuunnitelman tekemiseen, saada tietoa tilanteeseensa sopivista palveluista ja tukimuodoista sekä saada neuvoja asunnon hakemiseen liittyvissä asioissa.    

 

Yhteystiedot

 

Aino Hämäläinen

p. 050 374 7435 

Kaakkurin hyvinvointikeskus

 

Tero Pesonen

p. 050 466 4084

Kontinkankaan hyvinvointikeskus

 

Lasse Oikarinen

p. 044 703 4083

Tuiran hyvinvointikeskus

 

asumisneuvonta(at)ouka.fi