Asumisneuvonta

Asumiseen liittyvissä kysymyksissä (esim. vuokra-asunnon hankinta ja asumismenojen maksuvaikeudet) voit olla yhteyksissä Oulun kaupungin asumisneuvontaan joko puhelimitse tai sähköpostilla asumisneuvonta(at)ouka.fi. 

Asumisneuvonnalla tarkoitetaan neuvontaa asumiseen liittyvissä pulmatilanteissa. Tavoitteena on turvata asumisen jatkuvuus. Asumisneuvonnan asiakkaana voi olla kuka tahansa kuntalainen. Asumisen ongelmia on tärkeää lähteä hoitamaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja yhteydessä kannattaa olla heti, jos asumiseen liittyvät asiat mietityttävät.

Asumisneuvojat selvittävät asiakkaan kanssa heidän tilannettaan kokonaisvaltaisesti ja pyrkivät löytämään ratkaisuja erilaisiin ongelmatilanteisiin kuten vuokramaksuongelmiin tai asumiseen tarvittavan tuen saamiseen. Yhdessä asumisneuvojan kanssa asiakas voi mm. kartoittaa mahdollisuutta maksusuunnitelman tekemiseen, saada tietoa tilanteeseensa sopivista palveluista ja tukimuodoista sekä saada neuvoja asunnon hakemiseen liittyvissä asioissa.    

 

 

ASTE - Asunnottomien sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämishanke 

 

Hankkeen kohderyhmänä on 18-30 – vuotiaat oululaiset asunnottomat, joilla on vakava päihdeongelma ja jotka ovat palveluiden tavoittamattomissa. Tavoitteena on kehittää kohderyhmälle asiakaslähtöisiä, asunto ensin -periaatteet huomioivia sosiaali- ja terveyspalveluja sekä helposti lähestyttäviä matalan kynnyksen palveluja.  

Oletko asunnoton? Tarvitsetko apua? 

Autamme asunnon hakemiseen liittyvissä asioissa sekä ohjaamme ja autamme tarvittavien palveluiden piiriin. Voit ottaa meihin yhteyttä omana itsenäsi ja puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Meidät tavoittaa Kenttätien palvelukeskuksen 2. krs sekä päiväkeskus Huilista. Olemme myös somessa.  

Facebook: Oulun päihdepalvelut 
Instagram: oulunpaihdepalvelut 
Snapchat: astehanke 
Wickr Me: astehanke 
Signal ja Whatsapp: puhelinnumeroiden perusteella 

 

Päihdeasumispalvelut

 

Yhteystiedot

 

Tero Pesonen

p. 050 466 4084

Kontinkankaan hyvinvointikeskus

 

Lasse Oikarinen

p. 044 703 4083

Tuiran hyvinvointikeskus

 

asumisneuvonta(at)ouka.fi