Kirjasaari

Kirjailijahaastattelu, kuvassa kolme iloista naista.

Vuoden parhaat tarinat Kirjasaaressa 29.–31.1.2024! 

Millaisia kirjoja minäkin vuonna ilmestyy? Miten ajankohtaiset teemat näkyvät kirjallisuudessa? Kirjasaari on kaikille avoin tapahtumasarja, jossa kirjastojen henkilökunta esittelee edellisen vuoden parhaimmat lasten, nuorten ja aikuisten aineistot. Mukana on joka vuosi myös vierailevia esiintyjiä.

Kirjasaari järjestetään tammikuussa 2024 Kulttuuritalo Valveella, Hallituskatu 7, Oulu. Tapahtumaa voit seurata suorana myös Oulun kaupunginkirjaston Youtube-kanavalla. Tallenteet jäävät katsottaviksi kanavalle tapahtuman jälkeen. OUTI-verkkokirjaston vinkit löydät omalta sivultaan: Kirjasaaren vinkit.

Oulu 2026 - Euroopan lukevin kulttuuripääkaupunki. #Kirjasaari #OuluLukee #Oulu2026 #EuroopanLukevinKulttuuripääkaupunki

Black out -runoja ja kirjanselkämanifesteja

Tämän vuoden Kirjasaaressa pääsee myös tekemään runoja ja manifesteja. Mustaa turhat sanat piiloon, rakenna kirjapinoista manifesti tai kokoa irrallaan harhailevista sanoista runollinen ajatus. Millaista on luoda tekstejä keksimättä itse yhtäkään sanaa? Tule ja kokeile! Pajan tarjoaa Oulun lastenkulttuurikeskuksen sanataidekoulu.

Kirjasaaren ohjelma

Ma 29.1.2024 – Kaikenlaista kirjallisuutta nuorille

Ti 30.1.2024 – Kirjoja lapsille ja varhaisnuorille

Ke 31.1.2024 – Aikuisten kirjallisuutta, musiikkia ja pelejä

Kaksi naista esittelee kirjoja.