Iltapäivätoiminta

Tämän sivun sisältö:

Voit hakea lapsellesi paikkaa perusopetuksen iltapäivätoimintaan, mikäli hän on 1. tai 2. luokan oppilas tai mikäli lapsesi opiskelee 3.–10. luokilla ja hänellä on erityisen tuen päätös. Iltapäivätoimintapaikka voidaan myöntää, mikäli lapsen huoltaja/-t käyvät töissä tai opiskelevat tai on olemassa muu erityinen syy paikan tarpeelle.

Iltapäivätoiminta on koulupäivän jälkeen tapahtuvaa ohjattua ja valvottua toimintaa turvallisessa ja virikkeellisessä ympäristössä. Iltapäivätoiminnassa leikitään, askarrellaan, liikutaan, ulkoillaan ja käydään retkillä. Siellä tarjotaan myös välipala.

Iltapäiväryhmät toimivat klo 11-16.30 kouluilla, nuorisotiloissa ja seurakunnan tiloissa.

Oulussa kaupungin nuorisopalvelut koordinoi ja järjestää koululaisten iltapäivätoimintaa. Toimintaa järjestävät nuorisopalveluiden lisäksi järjestöt, evankelis-luterilainen seurakunta ja yksityisten koulujen kannatusyhdistykset.

Hakuohjeet, maksut ja paikan irtisanominen

Näin haet iltapäivätoimintapaikkaa

Iltapäivätoiminnan maksut

Aloituksen siirtäminen ja iltapäivätoimintapaikan irtisanominen

Toimintaryhmät ja toiminnan järjestäjät

Iltapäivätoimintaryhmät lukuvuonna 2023-2024

Toiminnan järjestäjien yhteystiedot

Erityisryhmät

Erityiskoulujen ja alueellisten vaativan erityisen tuen ryhmien iltapäivätoiminta

Iltapäivätoiminnan erityisryhmät

Avoin iltapäi­vä­toiminta on kaikille tarkoitettu

Nuorisotiloilla ympäri kaupunkia on myös avointa ja maksutonta iltapäivätoimintaa kaikille lapsille ja nuorille. Nuorisotiloille ovat tervetulleita kaikki 7-17-vuotiaat. Tilat ovat  avoinna alakouluikäisille arkipäivisin pääsääntöisesti klo 12–17. 

Nuorisotiloissa työskentelee koulutettuja aikuisia ohjaajia. Tiloissa voi leikkiä, pelailla, lukea läksyjä ja osallistua ohjattuun toimintaan. Lapsi voi  halutessaan ottaa mukaansa omat eväät. Lisätietoja nuorisotiloista löydät Nuorten Oulu -sivustolta. 

Kysy lisää iltapäivätoiminnasta