Kävely

Kävelijöitä Ainolan puistossa

Jalankulku on olennainen osa kaikkia matkoja. Se on matkaketjun osa riippumatta siitä, liikutaanko muu osa matkasta pyörällä, joukkoliikenteellä tai henkilöautolla. Kävely on yksi jalankulun muoto ja jalankulkijoita ovat myös esimerkiksi pyörätuolin käyttäjät, pyörän taluttajat, potkulautailijat sekä lastenvaunujen kanssa liikkujat. Kävely ei ole vain siirtymistä paikasta toiseen vaan siihen liittyy usein myös oleskelua ja pysähtymistä. Jalankulkuympäristöjen suunnittelussa korostuukin esteettömyyden lisäksi myös viihtyisyys.

 

Keskustassa on liikennemerkein osoitettu kävelykatualue. Keskustan alueella on myös useita pihakatuja, joilla jalankulkijalla on kävelykadun tavoin oikeus kulkea kadun kaikilla osilla. Muita yleisiä jalankulkuväylien tyyppejä ovat jalkakäytävä, yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä sekä sekaliikenneväylä.

 

Liukastumisvaroituspalvelu

Oulussa on käytössä jalankulkijoille suunnattu maksuton liukastumisvaroituspalvelu. Palveluun liittyneille lähetetään varoitusviesti kaikkein haastavimmilla keleillä. Tällöin pystyssä pysyminen edellyttää erityistä varovaisuutta ja huolellisuutta.

Tilaa liukastumisvaroitus puhelimeesi