Kirjastoauto Kaunon monitoimipäivät

Kaksi henkilöä soittaa viulua kirjastoauton edessä.
Kirjastoauto Kaunon mukana kulkee monitoimipäivinä erilaisia vieraita ja toimintaa.

Oulun kaupunginkirjasto otti tammikuussa 2022 käyttöön uuden kirjastoauto Kaunon. Tuore monitoimiauto palvelee yli kahtakymmentä Oulun koulua sekä muita kuntalaisia noin kuudellakymmenellä katupysäkillä. Auto on uuden sukupolven monikäyttöajoneuvo, joka tarjoaa käyttäjilleen liikkuvan elämyksen. Kirjastoauto edistää toiminnallaan kuntalaisten välistä tasa-arvoa tuomalla palveluita lähemmäksi reuna-alueiden asukkaita.

Kaunon toiminnot on suunniteltu niin, että auto pystyy muuntautumaan nopeasti ja helposti erilaisia käyttötarpeita varten. Suunnittelussa on otettu huomioon tilojen esteettömyys ja saavutettavuus, joilla varmistetaan kaikkien asiakkaiden pääsy kirjastoauton palveluiden pariin.

Eri yhteistyökumppaneiden kanssa on suunniteltu, millä kaikilla tavoin monitoimiautoa voi hyödyntää. Monitoimiauto tarjoaa mahdollisuuksia erilaisten palveluiden viemiseksi kuntalaisten tutustuttavaksi, kokeiltavaksi, aistittavaksi ja osallistavaksi.

Kaunon monitoimipäivillä on tehty yhteistyötä muun muassa Oulun Sinfonian, Oulun kaupungin liikuntapalveluiden ja Oulun teatterin kanssa. Monitoimipäivinä yhteistyökumppanit voivat järjestää erilaista ohjelmaa ja esittelevät toimintaansa. Auto tarjoaa aina myös kirjastopalveluita ja aiheeseen liittyvää, lainattavaa aineistoa.