Koulumme

Madetojan musiikkilukio antaa saman yleissivistyksen ja samat mahdollisuudet jatko-opintoihin kuin yleislukiot tarjoten valtakunnalliset pakolliset ja syventävät kurssit eri oppiaineissa. Samalla koulumme tarjoaa tilaisuuden tavoitteelliseen musiikin harrastamiseen ja opiskeluun.

Madetojan musiikkilukiolaisia yhdistää rakkaus musiikkiin, joka on mukana jokaisessa koulupäivässä. Musiikkilukiolaiset opiskelevat vähintään 24 opintopisteen verran erityistehtävän mukaisia musiikin opintojaksoja , jotka sisältävät musiikin teoriaa ja säveltapailua, musiikkitietoa, yhteismusisointia sekä oman valinnan mukaan muuta musiikin opetusta.

Monen lukiolaisemme arkea piristää Pohjankartanossa sijaitseva viihtyisä kahvio, jossa voi käydä nauttimassa herkullisista ja opiskelijan budjettiin sopivista munkeista sekä avara aula, jossa voi musisoida tai vaikka pelailla. Kuuluisa Madetojan henki tarkoittaa suvaitsevaista ja hyväksyvää ilmapiiriä, jossa jokaisella on tilaa olla juuri sellainen kuin on.

Lukiomme järjestää vuosittain useita musiikkitapahtumia, konsertteja ja valmistaa projekteja eri oppiaineissa, jotka tuovat vaihtelua koulun arkeen. Teemme yhteistyötä eri oppilaitosten, kulttuuri-instituutioiden ja korkeakoulujen kanssa sekä yleissivistävissä että musiikin opinnoissa. Kansainvälisten yhteyksien luominen on tärkeää.

Meillä on noin 390 opiskelijaa, ja kevään 2024 yhteishaussa aloituspaikkoja on 128. Opiskelijat valitaan vertailulukujen perusteella, jotka saadaan laskemalla yhteen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo sekä musiikin pääsykoe- ja harrastuneisuuspisteet. Tarkemmat pisteiden laskemisperusteet löydät koulun kotisivuilta kohdasta Hae meille.

Madetojan musiikkilukio sijaitsee kaupungin keskustassa Pohjankartanon rakennuksessa erinomaisten liikenneyhteyksien päässä lähellä rautatieasemaa, linja-autoasemaa sekä paikallisliikenteen bussireittejä. Samalla kampuksella toimivat myös Oulun konservatorio, Oulu Sinfonia, Karjasillan kirjasto, Oulu-opisto sekä Pohjankartanon yläkoulu.

Tervetuloa Madikselle!