Osallistu Oulu - osallistuva budjetointi

Osallistuvassa budjetoinnissa vuonna 2021 oululaiset ideoivat, suunnittelevat ja äänestämällä päättävät, miten 50 000 euroa käytetään oululaisten hyvinvoinnin parantamiseen.

Ideoita oman alueen ja koko kaupungin kehittämiseksi voi tehdä verkossa Osallistu Oulu -sivustolla. Ideointi on käynnissä ajalla 26.4.–16.5

Ideointivaiheessa kuka tahansa voi ehdottaa ideaa, joka parantaisi Oulun viihtyvyyttä, yhteisöllisyyttä tai rakentaa kestävää tulevaisuutta kaupungissa. Kaikki ideat Oulun kehittämiseksi ovat tervetulleita. Idean voi jättää yksin tai yhdessä ryhmän kanssa. Kaikkiin jätettyihin ideoihin voi tutustua Osallistu Oulu -sivustolla. Ideointiaikana niitä voi myös kannattaa sekä niistä voi käydä keskustelua.

Ideahaun jälkeen kaikki toteuttamiskelpoiset ideat kehitetään äänestysehdotuksiksi yhdessä asukkaiden, yhteisöjen ja kaupungin asiantuntijoiden kanssa. Ensi syksynä oululaiset pääsevät äänestämään parhaat ehdotukset. Äänestyksen jälkeen tuloksen perusteella kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ideat, jotka mahtuvat 50 000 euron budjettiin.

Mikä on osallistuva budjetointi? 

Osallistuva budjetointi (osbu) on toimintatapa, jossa asukkaat päättävät tietyn rahasumman käytöstä. Oulussa nyt neljättä kertaa toteutettavan osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä hyödyntää heidän osaamistaan ja asiantuntemustaan kaupungin kehittämisessä.

Osallistuva budjetointi on Suomessa ja kansainvälisesti vahvistuva tapa mahdollistaa asukkaiden aikaisempaa laajempi osallistuminen kaupungin resursseista päättämiseen. Osallistuvaa budjetointia on toteutettu Oulussa vuodesta 2018.

Osallistu Oulu -logo.

Lisätietoja

Osallistu Oulu -sivusto: osallistu.ouka.fi

 

Mikko Salmi
viestintäjohtaja 
p. 040 482 3223

Pasi Laukka
yhteisötoiminnan päällikkö
p. 044 703 1638

Anne Kippola
kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori
p. 044 703 1253

sähköpostit: etunimi.sukunimi@ouka.fi

Youtube-videot

Katso Oulun kaupungin Youtubesta, millaista toimintaa osallistavan budjetoinnin määrärahalla on toteutettu.

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/osallistuva-budjetointi