Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun kaupunki etsii uusia keinoja ja toimenpiteitä turvallisuuden lisäämiseksi

Oulun poliisilaitos tiedotti perjantaina 11.1. aloittaneensa esitutkinnan neljästä uudesta seksuaalirikosepäilystä, joiden tekijöiksi epäillään ulkomaalaistaustaisia miehiä. Oululaiset ja kaikki suomalaiset ovat uutisesta järkyttyneitä.

Emme voi missään tapauksessa ja olosuhteissa hyväksyä näitä vastenmielisiä rikosepäilyjä. Poliisi tutkii asiaa ja rikolliset rangaistaan ja tuomitaan. Jokaisella on oikeus koskemattomuuteen ja sitä on kaikkien kunnioitettava. Hallitus on muuttanut lainsäädäntöä niin, että törkeisiin rikoksiin syyllistyneet ulkomaalaiset voidaan karkottaa Suomesta.

Oulun kaupunki aloittaa kaupungin asiantuntijoiden, viranomaisten ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa yhdessä valmistelun keinoista ja toimenpiteistä, joilla voidaan ylläpitää ja lisätä erityisesti lasten ja nuorten turvallisuutta Oulussa. Oulun kaupunki tuntee suurta huolta ja viranomaistyön rinnalla vastuuta tilanteesta.

 

Päivi Laajala
Oulun kaupunginjohtaja

Jakolinkki

             
Facebook - Oulun kaupunki Twitter - Oulun kaupunki Youtube - Oulun kaupunki Oulun kaupungin blogit Instagram Spotify Oulu - soittolistat Rss - Oulun kaupungin uutis-syöte