Ajankohtaiset uutiset ja ilmoitukset

< Takaisin

Taivaslaulu nousee näyttämölle Oulun kaupunginteatterissa

Oulun kaupunginteatterin syyskauden 2015 suuren näyttämön ensi-illassa nähdään 12.9. klo 19 oululaisen Pauliina Rauhalan vuonna 2013 ilmestyneeseen, suuren suosion saavuttaneeseen esikoisromaaniin pohjautuva Taivaslaulu. Näytelmän ohjaa Heta Haanperä
 
Taivaslaulu on tarina nuoren parin kasvamisesta avioliiton kautta vanhemmuuteen. Aleksi ja Vilja haluavat muodostaa onnellisen, lestadiolaiselle kivijalalle perustuvan perheen. Jokainen lapsi on siunaus, jokaisella lapsella on oikeus tulla nähdyksi ja rakastetuksi. Vilpittömän onnen vastapainona suuren perheen ja jatkuvien raskauksien tuoma väsymys painaa päähenkilön jaksamisen äärirajoille. Kuinka olla hyvä äiti, hyvä isä, hyvä aviopuoliso, parempi kuin edelliset, ja silti oma erityinen itsensä? Tästä kaikkia aikuisia ja aikuistuvia koskettavasta ristiriidasta kumpuaa Taivaslaulu.
 
Pauliina Rauhalalle myönnettiin vuonna 2014 Taivaslaulu-teoksesta Kiitos kirjasta -palkinto, jonka perustajat ja jakajat ovat Kirjakauppaliitto ry, Libro ry ja Suomen kirjastoseura ry. Tunnustuspalkinto on luovutettu jo vuodesta 1948 alkaen kotimaiselle kirjailijalle, jonka kaunokirjallinen teos on ollut erityisen virikkeitä antava. Rauhala on saanut teoksestaan myös Gummeruksen Kaarlen palkinnon.

Taivaslaulun ohjaa Heta Haanperä. Hänen viimeisimpiä ohjauksiaan Oulussa ovat olleet mm. musiikkinäytelmä Amadeus syksyllä 2014 ja seitsemästä pienoisnäytelmästä koostuva Sänky, joka on parhaillaan pienen näyttämön ohjelmistossa. Dramatisointi Seija Holma. Lavastus ja valot Jukka Kyllönen. Puvut Pasi Räbinä
 
Lippuja syksyn ensimmäisiin esityksiin, ennakkoesitykseen 11.9. ja ensi-iltaan 12.9. sekä esityksiin 18.9. ja 19.9. on myynnissä torstaista 19.2.2015 alkaen.
 
Taivaslaulu kantaesitetään Tampereen Työväen Teatterissa 29.8.2015.
 
Lisätietoja: tiedottaja Päivi Vuoti-Karvonen, puh. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi 

Jakolinkki

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista

Lyhytosoite tälle sivulle ouka.fi/ajankohtaista