Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Rakennusvalvonnan ammattilaispankki auttaa pienempien hankkeiden ammattilaisten löytämisessä

Oulun rakennusvalvonta on jo n. 15 vuoden ajan pitänyt yllä asiakaspalvelusta löytyviä kansioita, joista pientalonrakentaja on voinut etsiä rakennushankkeelleen vastaavaa työnjohtajaa ja pääsuunnittelijaa. Kansioihin rakennusalan ammattilaiset ovat voineet tuoda oman esittelykorttinsa. Kansiot ovat olleet ahkerassa käytössä ja nyt vastaava toimintatapa on siirretty verkkopalveluksi. Rakennusvalvonnalta kysytään usein mistä löytää omalle hankkeelle sopiva ammattilainen. Koska rakennusvalvonta ei voi suositella tekijöitä, on kansiojärjestelmä toiminut hyvänä puolueettomana kanavana löytää ammattilaisia. 

Uuteen tietokantaan eri alojen suunnittelijat ja työnjohtajat voivat lisätä tietonsa. Kysymyslomakkeella kysytään perustietoja koulutuksesta, kokemuksesta ja tehtävistä, joissa ammattilainen toimii. Lomakkeella voi  myös kertoa tarkemmin erityisosaamisestaan ja referensseistä. Tavoitteena on luoda kattava ja helppokäyttöinen järjestelmä, jossa hankkeeseen ryhtyvät ja ammattilaiset kohtaavat. Pientalorakentajat, -korjaajat ja esim. pienten taloyhtiöiden edustajat voivat nyt selata ammattilaisten listaa verkossa ja tehdä sinne hakuja kohteensa tyypin ja etsimänsä ammattilaisen mukaan.

Ammattilaispankkiin voivat lisätä tietonsa Oulun seudulla palvelujaan tarjoavat rakennusalan suunnittelijat ja työnjohtajat. Ammattilainen vastaa itse tietojensa oikeellisuudesta ja rakennusvalvonta ei puutu niihin ellei merkittäviä epäkohtia esiinny. Rakennusvalvonta tarkastelee jokaisen rakennuslupahakemuksen yhteydessä ammattilaisten kelpoisuuden kyseiseen hankkeeseen. Luvan hakijan tulee siis huomioida, että kaikki tietokannan ammattilaiset eivät sovi kaikkiin hankkeisiin. Suosittelemme varmistamaan ammattilaisen kelpoisuuden mahdollisimman aikaisessa vaiheessa (jotta hanke ei etene pitkälle esim. liian vähän kokemusta omaavan ammattilaisen kanssa). Vaatimukset ammattilaisten kelpoisuudelle tulevat suoraan Maankäyttö- ja rakennuslaista.

Ammattilainen – lisää tietosi

Tietojen lisäämiseksi ammattilaisen täytyy rekisteröityä ja rekisteröityminen edellyttää tunnistautumista. Rekisteröitymislinkin saa rakennusvalvonnasta. Rekisteröityminen edellyttää tunnistautumista. Pyynnöt linkistä voi lähettää sähköpostitse (eveliina.tackett@ouka.fi tai rakennusvalvonta@ouka.fi).

Miten ammattilaisia haetaan

Ammattilaista etsivä voi selata ja hakea ammattilaista järjestelmän hakusivulla. Sopivan ammattilaisen perustiedot voi myös lähettää talteen omaan sähköpostiinsa. 

Näin käyttöönottovaiheessa ammattilaisia löytyy hieman rajoitetummin, mutta toivottavasti pian saadaan entistä kattavammin mukaan alueen toimijoita.

 

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista