Koulun esittely

Tervetuloa Kaakkurin kouluun!

Kaakkurin koulu on Oulun kaupungissa ensimmäinen, yhtenäiseksi peruskouluksi rakennettu koulu. Koulu käynnistyi yhtenäisenä peruskouluna elokuussa 2004. Koulu on jaettu toiminnallisesti erilaisiin soluihin, jotka jäsentävät koulun toimintaa. Näistä soluista, kotipesistä, oppilas löytää oman paikkansa. Koulun aulat, yhteiset oleskelutilat ja –opiskelutilat antavat mahdollisuuksia oppimisympäristöjen rakentamiseen ja joustaviin opetusjärjestelyihin.  Koulun tiloissa on iltaisin  monenlaista harrastustoimintaa aikuisille ja lapsille.


Samassa kiinteistössä koulun kanssa toimii Kaakonpojan päiväkoti. Samassa pihapiirissä ovat nuorisotalo, asukastupa ja kirjasto, mikä mahdollistaa käytännön yhteistyön eri toimijoiden kesken.
 

Kaakkurin koulussa opiskelee vuosiluokilla 1–9 noin 820 oppilasta. Koulussa toimii perusopetusluokkien lisäksi kaksi erityisryhmää (luokat 5-6 ja 7-9) sekä neljä alueellista pienryhmää (luokat 1-2, 3-4, 5-6 sekä 7-9). Lisäksi koulussamme on ysien joustavan perusopetuksen luokka (JOPO).

Kaakkurin koulupesästä vahvoin siivin eteenpäin on "sloganimme". Toiminta-ajatuksemme mukaan Kaakkurin koulussa kasvaa tulevaisuuteensa luottavia, vastuuntuntoisia, erilaisuutta ymmärtäviä, hyvätapaisia ja vuorovaikutustaitoisia oppilaita, joilla on valmiudet elinikäistä oppimista varten.