Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Lukiot

Oulussa toimii 10 kaupungin ylläpitämää päivälukiota ja pääasiassa iltaisin toimiva aikuislukio. Lukio-opetusta annetaan myös Oulun yliopiston opettajankoulutuksen harjoittelukouluna toimivassa Oulun normaalikoulussa sekä yksityisissä lukioissa, joita ovat Svenska Privatskolan i Uleåborg ja Oulun steinerkoulu.

Oulun kaupungin lukioista erikoislukioita on kolme: Madetojan musiikkilukio on musiikin opetuksen erikoislukio, Kastellin lukiossa toimii urheilulukiolinja ja Oulun Lyseon lukiossa kansainvälinen International Baccalaureate (IB) -ohjelma.

Ouluun lukioon - tutustu Oulun lukioihin
 

Oulun kaupungin ylläpitämät lukiot

Haukipudas
Kastelli
Kiiminki
Laanila
Madetojan musiikkilukio
Merikoski
Oulun aikuislukio
Oulun Lyseo
Oulunsalo
Oulun Suomalainen Yhteiskoulu
Pateniemi

Muiden ylläpitäjien lukiot Oulussa

Oulun normaalikoulu
Oulun steinerkoulu
Svenska Privatskolan i Uleåborg

eLukio - lukio-opintoja verkossa

Voit opiskella lukio-opintoja myös verkko-opintoina eLukiossa. Voit suorittaa koko lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon tai aineopintoja yksittäisistä oppiaineista. eLukion kurssitarjotin on myös päivälukiolaisten käytössä. Oulusta eLukioverkostossa ovat mukana Oulun aikuislukio ja Oulun Lyseon lukio.

eLukio

Muita yhteystietoja

Lukiojohtaja
Pekka Fredriksson
p. 044 703 9015, etunimi.sukunimi@ouka.fi

 

 

Sijainti kartalla: Oulun lukiot

 

Ajankohtaista

< Takaisin

Lasten ja nuorten kaupunkikokous Oulun teatterilla 2. toukokuuta

Lapset ja nuoret päättävät kaupunkikokouksessa 2. toukokuuta 10 000 euron jakamisesta valitsemiinsa kohteisiin.
 

Oululainen lasten ja nuorten kaupunkikokous järjestetään 11. kertaa. Tämän vuoden kaupunkikokous pidetään torstaina 2.5. klo 12 - 15 Oulun teatterilla. Kokouksessa oululaiset lapset ja nuoret päättävät heitä koskevista yhteisistä asioista.

Lasten ja nuorten alueelliset osallisuusryhmät sekä nuorisovaltuusto ONE tuovat kokoukseen esityksiä, joiden toteuttamisesta kaupunkikokous päättää. Päätökset määrärahan jakamisesta tekee n. 48-henkinen edustajisto, joka muodostuu kaikista osallisuusryhmistä.

Kokouksen puheenjohtajina toimivat nuorisovaltuusto ONEn varapuheenjohtaja Kalle Kääriäinen ja Ylikiimingin Y.K.S.1.-osallisuusryhmän puheenjohtaja Olli Alasaarela. Kokouksen avaa nuorisovaltuusto ONEn puheenjohtaja Kalle Pyky.

Kaupunkikokouksella on käytettävissään 10 000 euron määräraha, jonka käyttökohteista kokouksessa päätetään. Osa esityksistä viedään eteenpäin päätöksentekoon lausuntoesityksinä eli kannanottoina eri asioista.

Kolme eniten ääniä saanutta lausuntoesitystä viedään syksyllä pidettävien nuorten vaikuttajapäivän tapahtuman työpajoihin, joissa lapset ja nuoret kokoontuvat saman pöydän ääreen päättäjien ja virkamiesten kanssa työstämään lausuntoehdotuksia. 

Kokousta seuraa Oulun teatterilla kutsuvierasjoukko, jossa on oppilaita Oulun eri kouluista opettajineen, osallisuusnuoria, päättäjiä sekä nuorten parissa työskenteleviä.

Kaupunkikokouksen ohjelma 2.5.2019

klo 11.30
Saapuminen Oulun teatterille

klo 12.00–13.45
Nuorisovaltuusto ONEn puheenjohtaja Kalle Pyky avaa kaupunkikokouksen

Kokous alkaa
Osallisuusryhmien esitykset viimevuoden kaupunkikokouksen eteenpäin viedyistä ehdotuksista sekä tämän vuoden päätettävistä asioista
Cheerleaderryhmä Safiirit esiintyy

n. klo 13.45–14.15
Väliaika yleisölle, lausuntoesitysten äänestys
välipala kaikille kokousvieraille
esittelypisteitä

klo 14.15–15.00
Osallisuusstipendien jako
Määrärahaesityksistä äänestäminen               
Määräraha- ja lausuntoesitysten äänestystulokset -> lausuntoesitykset käsitellään vaikuttajapäivän tapahtumassa
Laivakankaan koulun bändi Kaindofredi esiintyy

Tilaisuus päättyy

Kaupunkikokous on osa Oulun kaupungin lasten ja nuorten osallisuustoimintaa, jota perusopetus- ja nuorisopalvelut koordinoi.

Kuva on viime vuoden tilaisuudesta.

 

Jakolinkki

Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio

Merikosken koulu