In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Oppilaskunta

Koulumme on mukana kehittämässä oppilaskuntatoimintaansa opetusministeriön Osallistuva oppilas - yhteisöllinen koulu -hankkeen mukaisesti. Oppilaskuntatoimintamme tavoitteena on herättää oppilaiden kiinnostus oman koulun kehittämistä kohtaan. Oppilaskuntaan kuuluvat kaikki koulumme oppilaat.

Jokaisessa luokassa on luokkakohtaisesti valittu kaksi luottamusoppilasta, jotka kuuluvat koulumme oppilaskunnan hallitukseen. Näin mahdollistetaan, että jokaisesta luokasta tulee viesti kokoukseen ja jokaiseen luokkaan saapuu tieto päätöksistä.

Koulussamme oppilaskunnan ohjaavana opettajan toimii Marjaana Niiranen.

Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan ajatuksia Laanilan koulun oppilaskunnan hallituksessa toimimisesta:

"Olen ollut Laanilan yläasteen oppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja viimeisen vuoden ajan. Olemme pyrkineet parantamaan oppilaiden viihtyvyyttä koulussa. Olemme saaneet koulullemme vihdoin kaapit ja kaupunkikokouksen kautta välipala-automaatin. Olen päässyt käymään Yli-Kiimingissä oppilaskuntafoorumissa, jossa oli mukana sekä yläasteen että ala-asteen oppilaita ympäri Oulun aluetta, sekä koulustamme oli edustajia Oulun kaupunkikokouksessa. Oppilaskuntamme on saanut myös välituntiliikunnan pyörimään hyvällä mallilla ja koulumme oppilaat ovat innostuneena liikkumassa. Olemme myös ottaneet yhteyttä Oys:in lasten- ja nuorten osastolle 55 (Keskosklinikka) ja sopineet lahjoittavamme koulumme taksvärkkipäivän rahat kyseiselle osastolle. Oppilaskunnassa meillä on ollut  mahtava porukka, joka on lisännyt koulumme viihtyvyyttä. " -Silja Harjajärvi (Vpj.)

"Olen ollut hallituksen jäsenenä jo seiskaluokalta lähtien ja pääsin puheenjohtajaksi nyt viimeisellä vuodella eli ysiluokalla. Kivoja kokemuksia ovat tietenkin olleet erilaiset vierailut kastellin monitoimitalolle (mm. tapaaminen lapsiasiavaltuutetun kanssa) sekä muut iltatoimet ala-asteilla. Saimme tänä syksynä liikuntasalimme liikuntakäyttöön ruokavälitunneilla ja hallitus on saanut paljon hyvää palautetta siitä. Viime vuoden taksvärkkipäivänä keräsimme rahaa lasten ja nuorten syöpäsäätiölle ja olin lahjoittamassa rahoja OYS:ssa, mikä on jäänyt mieleen. Vuosittaiset juhlasuunnittelut eri lautakunnissa ovat aina mukava juttu, sekä YTY:n kokouksissa tehdyt päätökset, jotka parantavat kouluamme. Mutta hauskin asia hallituksessa on yhteiset kokoukset ja hauskanpito." -Lauri Heiskanen (Pj)