Plan-kummilapsi

Laanilan yläasteen oppilaskunnalla on oma Plan-kummilapsi. Vuonna 2008 syntynyt Chrismod-tyttö on kotoisin Haitista ja käy siellä peruskoulua 45 minuutin matkan päässä kotoaan. Perheen äiti on katukauppias ja isä pienviljelijä. Perheessä on kaksi lasta.

Yläasteen oppilaskunta on toiminut Chrismodin kummeina keväästä 2018 lähtien. Vuodesta 2012 olemme olleet kummerina kolumbialaiselle pojalle, mutta koska perhe muutti Plan-alueen ulkopuolelle, jouduimme vaihtamaan kummilapsemme. Oppilaskunnan hallituksesta kummioppilasvastaavat ilahduttavat muutamia kertoja vuodessa kummilasta kirjeillä.

Planin toiminnan ansiosta köyhille alueille on toteutettu mm. seuraavia hankkeita: on tuettu lasten ja nuorten järjestöjen perustamista ja vahvistamista, on tuettu oppimista ja luovuutta edistäviä lastentapahtumia, on tuettu perheitä luotto- ja säästöpalveluiden saamista, on tuettu kunnallishallituksia sosiaalisen oikeuden lisäämisessä sekä tuettu lasten oikeuksien toteutumista, edistämistä ja lasten oikeuksista tiedottamista. Halutessaan jokainen perhe tai työyhteisö voi hankkia Planin kautta kummilapsen, jota tukee. 

Lisätietoa Planin toiminnasta (plan.fi)

Haitilainen poika juo vettä Planin avulla rakennetusta vesipisteestä.

 


Lapset opettelevat lukemaan Planin organisoimalla kesäleirillä Haitissa.


Haitilaiset lapset opettelevat tietokoneiden käyttöä.