Ajankohtaista

< Takaisin

Madetojan musiikkilukion lastenmusikaali 2018 ”UNTUVI JA POHJOLAN ÄÄNET”

Madetojan musiikkilukion lastenmusikaali 2018 ”UNTUVI JA POHJOLAN ÄÄNET”

”Eräänä kauniina päivänä variksenpoikaset ovat päättäneet ryhtyä leikkimään yhdessä. Joukkoon kuuluu myös Untuvi. Leikki on Untuvin mielestä hauskaa, kunnes muut varikset eivät enää päästäkään Untuvia mukaan leikkiin. Tämä Untuvia niin kovasti harmittaa, että hän yksin taapertaa pahvilaatikkoon mököttämään. Alakuloinen Untuvi nukahtaa pahvilaatikkoon. Mutta! Sitten laatikko ajautuukin merelle! Untuvi pääsee elämänsä seikkailulle Pohjoismaihin! Mutta miten Untuvi pääsee kotiin? Oppiiko Untuvi koskaan lentämään?”

Madetojan musiikkilukion huoneteatterina toteutettava lastenmusikaali 2018 ” UNTUVI JA POHJOLAN ÄÄNET” on koottu Nordic Sounds- sähköisen oppimateriaalin pohjalta. Kaikkien saatavilla oleva pedagoginen kokoelma koostuu Pohjoismaiden kansanmusiikista, tansseista, lauluista, peleistä, loruista ja tuutulauluista. Materiaalin pohjalta ryhmä on työstänyt musiikillisen tarinan variksenpoikasesta nimeltä Untuvi. Seikkailu vie Untuvin näkemään kakkiaismaahisia Ruotsissa, Tanskan metsän eläimiä, Norjan vuorenpeikkoja, Islannin korppeja, Färsaarten keijuja, Grönlannin lumimaisemissa revontulia ja kohtaapa Untuvi merellä myös pelottavan Näkin. Mutta oppiiko Untuvi koskaan lentämään?

Tarinassa hyödynnetään jo olemassa olevaa pohjoismaista kansanperinnettä ja onpa mukaan sävelletty omiakin uusia lauluja ja äänimaisemia. Musikaalissa kuullaan ja nähdään monenlaisia tuttuja ja vähän erikoisempiakin soittimia.

Ryhmä koostuu Madetojan musiikkilukion 2. ja 3. vuosikurssin opiskelijoista. Musikaalin ohjaavina opettajina toimivat Johanna Kemppainen ja Anne Ålander.

Musikaalin esitysajat (kesto n.35 min.):

ti 27.11. klo 17.30 Pohjankartanon luentosali 1, liput 5 euroa

ke 28.11. klo 14.00 Pohjankartanon juhlasali, koululaisesitys

to 29.11. klo 10.30 ja 12.15 Kiiminkijoen koulu, koululaisesitykset

Jakolinkki