Koulukirjastot

Merikosken koulukirjaston lainausjärjestelmä on yhteensopiva Oulun kaupunginkirjaston järjestelmän kanssa, ja myös kirjaston säännöt ovat samanlaiset kuin kaupunginkirjastossa. Oppilas lainaa kirjat henkilökohtaisella OUTI-kirjastokortilla. Oppilaiden tulee palauttaa kirjastosta lainaamansa aineisto ajoissa ja pitää lainatusta materiaalista hyvää huolta. Kadonnut tai tuhoutunut kirja on korvattava hankkimalla tilalle uusi samanlainen.

Kirjasto-opettaja työskentelee kirjastossa yhden tunnin Merituulessa ja kaksi tuntia Itäkangastien kirjastossa viikoittain. Muina aikoina kirjasto on käytettävissä kirjojen lainaamiseen , opiskeluun ja pienryhmätyöskentelyyn opettajan valvonnassa tai luvalla.

Koulukirjaston säännöt

Kirjallisuusdiplomi 1. – 9. luokille

Oppilaat voivat osoittaa harrastuneisuuttaan kirjallisuudessa suorittamalla Oulun kaupungin kirjallisuusdiplomin. Diplomin suorittaminen on vapaaehtoista. Äidinkielen opettajat ja luokanopettajat esittelevät kirjallisuusdiplomin ja kertovat, miten sen voi suorittaa.

Diplomi on kaksivaiheinen: alaluokilla on omansa ja yläluokilla on omansa. Diplomi liitetään todistuksen liitteeksi 6. ja 9. luokan päättyessä. Oulun kirjastoreitillä on esitelty kirjallisuusdiplomia tarkemmin https://www.ouka.fi/oulu/kirjastoreitti/kirjallisuusdiplomi