Oppilas- ja välituntitoimintaa

Kerhotoiminta

Oppilaskuntatoiminta

Tukioppilastoiminta

Liikkuva koulu ja välkkäritoiminta

Merikosken koulu on ollut mukana valtakunnallisessa Liikkuva koulu -ohjelmassa vuodesta 2017 alkaen.  Ohjelman tavoitteena on saada jokainen peruskouluikäinen liikkumaan vähintään tunti päivässä ja siten luoda aktiivisempi ja viihtyisämpi koulupäivä. Tähän pyritään esimerkiksi ottamalla oppilaat mukaan suunnitteluun, päätöksentekoon ja toimintaan, oppitunteja toiminnallistamalla, välituntiliikunnalla sekä kannustamalla oppilaita liikkumaan omin lihasvoimin myös koulumatkat.

Syksyisin koulutetaan oppilaita välkkäriohjaajiksi, jonka jälkeen he ovat mukana suunnittelemassa ja ohjaamassa liikuntapäivää, toteuttamassa liikkuvaa joulukalenteria sekä ohjaamassa välituntiliikuntatoimintaa. Oppilaiden toivomia urheiluseuroja on otettu myös esittelemään lajejaan talviliikuntapäivänä sekä valinnaisliikunnantunneilla. Oppilaita on tarkoitus ottaa mukaan suunnittelemaan koulun pihaa sopivammaksi välituntiliikuntaan sekä suunnittelemaan erilaisia tempauksia ja tapahtumia.

2. jaksosta alkaen välituntiliikunta on viimeisellä välitunnille eli klo 12.45-13.00 pääsääntöisesti isossa liikuntasalissa sekä  sään ja kelin sallisessa myös koulun pihalla.
  • Tiistaisin on seiskojen välkkä,
  • keskiviikkoisin kasien välkkä ja
  • torstaisin ysien välkkä.

Välkkärit (= välkkäriohjaajaoppilaat) jakavat välineet ja valvovat niiden palautukset ja laittavat toiminnan käyntiin.

Pakopisteen välituntitoiminta

Kellarikerroksen luokassa 053 ohjaajat ovat paikalla keskiviikkoisin, luokka 053 klo 12.45 - n. 14.30 Pakopisteeseen voi tulla välitunnin jälkeenkin, jos jäät esim. odottamaan kaverin koulusta pääsyä.

Välituntitoiminta on "kengätöntä", ts. kengät jätetään käytävälle.

Tarjolla ainakin kahvia,  teetä ja ajanvietteeksi erilaisia pelejä.

Onnenpyörä

Tule ja testaa onneasi onnenpyörässä!

Välituntitoimintaa on tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 11.00 -  11.30

  • ti 7-luokat,
  • ke 8-luokat ja
  • to 9-luokat

Välituntitoimintaa järjestävät koulun lisäksi Toppilan nuorisotalon ohjaajat ja Tuiran seurakunta.

Tervetuloa!

...