Oppilas- ja välituntitoimintaa

Kerhotoiminta

Oppilaskuntatoiminta

Tukioppilastoiminta

Alla olevat tiedot päivittyvät elokuun aikana, kun lukuvuoden aikatauluista on sovittu

Liikkuva koulu ja välkkäritoiminta

Merikosken koulu on mukana valtakunnallisessa Liikkuva koulu -ohjelmassa.  Sen tavoitteena on saada jokainen peruskouluikäinen liikkumaan vähintään tunti päivässä ja siten luoda aktiivisempi ja viihtyisämpi koulupäivä. Tähän pyritään esimerkiksi ottamalla oppilaat mukaan suunnitteluun, päätöksentekoon ja toimintaan, oppitunteja toiminnallistamalla, välituntiliikunnalla sekä kannustamalla oppilaita liikkumaan omin lihasvoimin myös koulumatkat.

Marraskuussa 2017 koulutettiin oppilaita välkkäriohjaajiksi, jonka jälkeen he ovat olleet mukana suunnittelemassa ja ohjaamassa liikuntapäivää, toteuttamassa liikkuvaa joulukalenteria sekä ohjaamassa välituntiliikuntatoimintaa. Oppilaiden toivomia urheiluseuroja on otettu myös esittelemään lajejaan talviliikuntapäivänä sekä valinnaisliikunnantunneilla. Talviolympialaisten aikaan Merikosken oppilaat osallistui Hiihtovalmentaja Toni Roponen olympiahaasteeseen. Oppilaita on tarkoitus ottaa mukaan suunnittelemaan koulun pihaa sopivammaksi välituntiliikuntaan sekä suunnittelemaan erilaisia tempauksia ja tapahtumia.

Kevätlukukaudella on kaksi liikuntakerhoa. Salibandyseura Merkikoski SBT pitää salibandykerhoa ja Tervarit jalkapallokerhoa.

4. - 5. jaksossa välituntiliikunta on viimeisellä välitunnille eli klo 12.45-13 pääsääntöisesti isossa liikuntasalissa sekä  sään ja kelin sallisessa myös koulun pihalla.
  • Tiistaisin on seiskojen välkkä,
  • keskiviikkoisin kasien välkkä ja
  • torstaisin ysien välkkä.

Välkkärit (= välkkäriohjaajaoppilaat) jakavat välineet ja valvovat niiden palautukset ja laittavat toiminnan käyntiin.

Pakopisteen välituntitoiminta

Kellarikerroksen luokassa 053 ohjaajat ovat paikalla keskiviikkoisin, luokka 053 klo 12.30 - n. 14. Pakopisteeseen voi tulla välitunnin jälkeenkin, jos jäät esim. odottamaan kaverin koulusta pääsyä.

Välituntitoiminta on "kengätöntä", ts. kengät jätetään käytävälle.

Tarjolla ainakin kahvia,  teetä ja ajanvietteeksi erilaisia pelejä.

Onnenpyörä

Tule ja testaa onneasi onnenpyörässä!

Välituntitoimintaa on tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 11-11.30

  • ti 7-luokat,
  • ke 8-luokat ja
  • to 9-luokat

Välituntitoimintaa järjestävät koulun lisäksi Toppilan nuorisotalon ohjaajat ja Tuiran seurakunta.

Tervetuloa!

...