In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Rehtorin terveiset Rehtorin terveiset

Merikosken yläasteella Tuirassa työskentelee päivittäin noin 370 oppilasta ja 35 opettajaa. Samassa koulurakennuksessa toimii myös Merikosken lukio. Oppituntimme ovat 75 minuutin mittaisia, ja lukuvuosi on jaettu viiteen jaksoon. Uuteen kouluun siirtymistä tuemme monin tavoin jo 6. luokalla, ja 7. luokan syksyllä luokkakohtaiset reissut antavat hyvän alun yläluokilla opiskeluun. Teemme paljon yhteistyötä erityisesti nuorisotoimen kanssa oppilaan koulunkäynnin ja vapaa-ajan tukemiseksi.

Koulussamme järjestetään perusopetukseen valmistavaa opetusta maahanmuuttajataustaisille oppilaille sekä joustavaa perusopetusta JOPO –ryhmässä. Turvalliseen koulutyöhön kuuluvat avoimuus, luottamus ja toisista välittäminen. Yhteiset pelisäännöt varmistavat onnistuneen koulupäivän. Toimivalla oppilashuoltotyöllä sekä koulun ja kodin välisellä yhteistyöllä pyrimme turvaamaan oppilaan kokonaishyvinvoinnin ja opintojen etenemisen.

Koulumme sijainti keskustan lähellä mahdollistaa monenlaiset opintokäynnit ja vierailut erilaisiin kohteisiin ja tapahtumiin, jotka tuovat vaihtelua koulutyöhön. Lukuvuoteen kuuluvat myös teema- ja tapahtumapäivät. Koulussamme on aktiivinen koti-koulutoimikunta, ja lisäksi oppilaskunnan hallitus ja tukioppilaat järjestävät monenlaista toimintaa kouluvuoden aikana.

 

Mukavaa lukuvuotta 2016-2017!

 

 

Anneli Pelkonen

vs. rehtori