In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Kouluterveydenhuolto Kouluterveydenhuolto

KOULUTERVEYDENHOITAJA:

Sanna Vesteri

  • Niemenrannan koululla ti ja ke klo 8:00-13:30(-16:00, 1lk ja 5lk terveystarkastukset)
  • Salonpään koululla to klo 8:00-13:30 (-16:00, 1lk ja 5lk terveystarkastukset)
  • Vastaanotto ilman ajanvarausta terveydenhoitajan ollessa koululla klo 11:30-12:00. Muut ajat varattu terveystarkastuksille.

 

KOULULÄÄKÄRI:

Maria Vuokila

  • Niemenrannan koulu, terveystarkastukset sovitusti ti klo 8:15-11:15
  • Salonpään koulu, terveystarkastukset sovitusti ti klo 8:15-11:15

 

Kouluterveydenhuolto on ennaltaehkäisevää ja terveyttä edistävää terveydenhoitoa. Tavoitteena on edistää oppilaiden terveyttä, tukea tervettä kasvua, kehitystä ja hyvinvointia yhteistyössä vanhempien, opettajien ja muun oppilashuollon henkilöstön kanssa.

Kouluterveydenhoitajan puoleen voi kääntyä kaikissa oppilaan hyvinvointia koskevissa asioissa. Terveydenhoitaja tekee terveystarkastuksia, ohjaa oppilaita tutkimuksiin ja hoitoihin sekä seuraa pitkäaikaisesti sairaiden oppilaiden selviytymistä kouluyhteisössä ja toimii yhteistyössä kodin ja oppilashuollon työntekijöiden kanssa.

Kouluterveydenhoitaja tapaa oppilaan koululla vuosittain. Lääkärintarkastukset ovat osa laajaa terveystarkastusta, jotka tehdään 1. ja 5. luokan oppilaille. Terveydenhoitaja tiedottaa alkavista terveystarkastuksista luokkakohtaisesti etukäteen.

Lapsen sairastuessa ilmoittakaa opettajalle lapsen poissaolosta. Kouluterveydenhoitajaan voi ottaa yhteyttä tarvittaessa selvitystä työnantajalle alle 10-vuotiaan lapsen hoitamista tai hoidon järjestämistä varten. Vastaanotto kaikissa sairastumistapauksissa ja vapaa-ajan tapaturmissa tapahtuu omalla terveysasemalla. 

Koulutapaturmissa ensiavun antaa kouluterveydenhoitaja, opettaja tai joku muu koulun henkilökuntaan kuuluva. Oppilaan jatkohoito tapahtuu tarvittaessa terveysasemalla tai OYS:n yhteispäivystyksessä. Vanhempiin otetaan yhteyttä mahdollisimman pian.

Koululaiset on vakuutettu koulumatkalla ja koulussa sattuvien tapaturmien varalta. Tapaturman sattuessa varmistakaa, että koulussa on tehty tapaturmailmoitus vakuutusyhtiölle. Vapaa-ajan tapaturmien ja sairastuneen lapsen hoidon järjestäminen on ensisijaisesti vanhempien vastuulla.