Sampolan päiväkodin ja avoin varhaiskasvatus Lastu:n logo

Tervetuloa LASTUUN

 Kuvassa LASTU:N sisäänkäyntiovi

Avoin päiväkoti LASTU

Kasvatustieteiden tiedekunta
Biologintie 6
PL 2000
90014 Oulun Yliopisto
p. 050 379 8995

Päiväkodin johtaja

Susanna Haapsamo
p. 044 703 5394 
susanna.haapsamo@ouka.fi
 

Sijainti ja sisäänkäynti


Sisäänkäynti G-ovi tai G3-ovesta.
Lastun parkkipaikat näkyvät kuvassa:

Kuva LASTUn autopaikoista

Päiväkotimme

Avoin päiväkoti LASTU on Oulun kaupungin päiväkotiverkostoon kuuluva päiväkoti. Päiväkoti sijaitsee Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnassa, Linnanmaan kampuksella.

Oulun kaupungin ja Oulun yliopiston yhteistyönä toteutuva varhaiskasvatustoiminta yhdistää käytännön varhaiskasvatustyön, opettajankoulutuksen ja tieteellisen tutkimuksen.

Avoin päiväkoti LASTU ja Sampolan päiväkoti toimivat Oulun yliopiston tutkimus ja kehittämispäiväkoteina sekä opettajaksi opiskelevien opetusharjoitteluiden kehittämisyksikkönä.

Avoin päiväkoti LASTU tarjoaa monipuolisen ympäristön lapsuuden tutkimukselle. LASTUssa opiskelijat saavat harjoitella pienten lasten opettajuutta opintojensa eri vaiheissa.

LASTUn toiminnassa korostuvat lasten ja perheiden osallisuus. Kunnioitamme ja kuuntelemme lasta ja tuemme lapsen luontaista, luovaa oppimishalua, huomioiden jokaisen lapsen yksilöllisyyden. Kannustamme lasta löytämään oppimisen ilon.

LASTUssa lapsi saa oppia uusia asioita leikkimällä, liikkumalla, tutkimalla sekä taiteellisen kokemisen ja ilmaisun avulla. Luomme lapselle innostavan ja turvallisen oppimisympäristön, joka mahdollistaa lapsen osallisuuden, luontaisen uteliaisuuden, tutkimisen sekä uuden oppimisen. Toiminnassa korostuu positiivinen pedagogiikka sekä ilmiöpohjainen luonnossa oppiminen. Seikkailemme lähiluonnossa ja päiväkodin pihalla, havainnoimme ja tutkimme ympäröivää maailmaa STEAM-pedagogiikan (science, technology, engineering, art, math) keinoin. Ohjaamme lasta kasvamaan sinnikkääksi, yhteistyötaitoiseksi ja rohkeaksi ongelmanratkaisijaksi.

Toimintamme pohjautuu valtakunnalliseen Varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin ja Oulun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaan sekä Avoin päiväkoti LASTUn ja Sampolan päiväkodin toimintasuunnitelmaan.

lapset metsäretkellä

Kuvassa LASTUn tutkimushuone, josta näkee ryhmätilaan. Tila on tarkoitettu opiskelijoiden tekemiä havainnointeja varten.

Kahden ja kolmen kerran ryhmät

LASTUn ryhmät tarjoavat kaksi-kolme kertaa viikossa kolme tuntia päivässä laadukasta varhaiskasvatusta 2-5-vuotiaille lapsille Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan tiloissa.  Toiminnasta vastaavat päiväkodin johtaja sekä kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa. LASTUn toiminta on maksutonta.

  • Tuohet: maanantai, keskiviikko ja perjantai klo 9.00 – 12.00
  • Kaarnat:  tiistai ja torstai klo 9.00 – 12.00
  • Päreet: tiistai ja torstai klo 12.30 – 15.30
     

Perheryhmä Pilkkeet

  • keskiviikkoisin klo 13.00 – 15.00

Lastun perheryhmä on tarkoitettu kotihoidossa oleville 0-5-vuotiaille lapsille ja heidän huoltajilleen. Perheryhmä tarjoaa laadukasta pedagogista toimintaa, leikkiseuraa sekä lapsille mahdollisuuden harjoitella sosiaalisia tilanteita turvallisesti oman vanhemman seurassa. Huoltajille perheryhmä Pilkkeet tarjoaa tukea arjen tilanteisiin ja mahdollisuuden vertaistukeen toisten vanhempien seurassa.

Kuvassa LASTUn väljät ja viihtyisät ryhmätilat

Toimintasuunnitelma

Noudatamme toiminnassamme valtakunnallista ja Oulun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Katso videot Youtubessa:

Päiväkoti kartalla

Sijainti kartalla: Avoin varhaiskasvatus, Lastu

Kasvatuksen ja koulutuksen tietosuoja

Suojatun viestin lähettäminen

Käytä palvelua, kun lähetät meille sähköpostia, joka sisältää henkilötietoja tai muuta luottamuksellista tietoa. Suojatun sähköpostiviestin lähettäminen edellyttää rekisteröitymisen palvelun käyttäjäksi.

Tutustu ohjeeseen suojatun sähköpostin lähettämisestä (pdf)

Rekisteröidy suojatun sähköpostin käyttäjäksi