Pikaopas sijaisuuksien hakemiseen

Hakemuksen jättäminen Kuntarekryn sijaisrekisteriin

Voit jättää hakemuksesi Oulun kaupungin sijaisrekisteriin Oulun kaupungin sijaisrekrytointi-ilmoituksen kautta osoitteessa www.ouka.fi/tyopaikat tai Kuntarekry.fi -sivulla olevan Hae keikkatöitä -ilmoituksen kautta.

Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa Kuntarekryyn, sinun tulee rekisteröityä. Kirjaudu hakemukseen –näkymässä Uusi hakija -painikkeesta sinulle avautuu Rekisteröidy -näkymä, jossa laadit itsellesi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Käyttäjätunnus voi olla mikä vain merkkiyhdistelmä. Kirjoita luomasi käyttäjätunnus ja salasana muistiin myöhempää käyttöä varten.

Samalla kun rekisteröidyt, kirjaudut myös sisään järjestelmään ja voit täyttää hakemuksen ja lopuksi lähettää sen. Lähetettyäsi hakemuksen saat viestin, jossa ilmoitetaan, että hakemuksesi on saapunut rekrytointijärjestelmäämme. (Mikäli haluat, voit lähettää hakemuksesi myös sähköpostiosoitteeseesi.)

Hakemuksen ja käytettävyyden päivittäminen

Voit päivittää hakemuksesi Kuntarekry.fi -etusivulla olevasta vihreästä Työnhakijan kirjautuminen -painikkeesta tai minkä tahansa työpaikkailmoituksen Hae työpaikkaa -painikkeesta.

Kun kirjaudut Kuntarekry.fi –sivulta Työnhakijan kirjautuminen –painikkeesta, sinulle avautuu Oma profiilisi. Tästä näkymästä pääset mm. päivittämään hakemuksesi ja käytettävyytesi.

Työpaikkailmoituksen Hae työpaikkaa –painikkeesta sinulle avautuu kyseisen työpaikan hakulomake. Oma työpöytä -näkymään pääset näkymän yläosan "X poistu lomakkeelta" –painikkeesta. Oma työpöytä –näkymässä pääset mm. päivittämään hakemuksesi ja käytettävyytesi.

Keikkakalenteri

Tarjotut keikat -näkymässä näet profiiliisi sopivia sijaistarpeita, joita työnantajat ovat julkaisseet keikkakalenteriin. Klikkaamalla sijaistarvetta näet lisätietoja sijaisuudesta ja voit ilmoittautua sijaisuuteen. Halutessasi voit myös perua ilmoittautumisen. Työnantaja näkee ilmoittautumisesi ja voi olla yhteydessä sinuun ja sopia sijaisuudesta. 

Automaattinen tekstiviestihaku

Työnantaja voi hakea sijaista sijaistarpeeseen automaattisella tekstiviestihaulla. Kun työnantaja käyttää automaattista tekstiviestihakua, työnhakija saa tekstiviestinä työtarjouksen, jossa on numerokoodi. Työnhakija, joka ensimmäisenä vastaa työtarjousviestiin numerokoodilla, saa sijaisuuden. Hakija, joka ei ehtinyt ensimmäisenä vastamaan viestiin, saa automaattisesti vastausviestin, jossa kerrotaan, että sijaisuus on jo täytetty.

Kun saat työtarjouksen automaattisella tekstiviestihaulla ja mikäli olet kiinnostunut sijaisuudesta, vastaa viestiin numerokoodilla. Jos olet ensimmäinen vastannut, saat vastausviestinä tiedot saamastasi sijaisuudesta sekä työnantajan yhteystiedot. Jos et ehtinyt ensimmäisenä, saat ilmoituksen, että sijaisuus on jo täytetty.

Ohjeita

Käytännön ohjeita hyvinvointipalvelujen sijaishenkilöstölle (pdf)