Työkokeilumahdollisuuksia yrityksissä ja järjestöissä

HUOMIO!
Suomen hallitus linjasi maanantaina 16.3.2020 lisätoimenpiteitä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Suomi on poikkeustilassa, ja tilanne vaikuttaa BusinessOulun työllisyyspalveluiden toimintaan ja palveluihin 18.3.2020 alkaen, mm. suuri osa työkokeilupaikoista on väliaikaisesti tauolla.
 

Ennen työkokeilupaikan hakemista tarkista TE-toimistosta, että olet oikeutettu työkokeiluun.

Työkokeilun avulla voit tutustua sinua kiinnostaviin ammatteihin ja kokeilla "onko tämä minun juttuni". Työkokeilu sopii sinulle, joka haluat selkeyttää ammatinvalintaa.

Sivustolle on listattu työkokeilumahdollisuuksia eri aloilta. Mikäli kiinnostava paikka löytyy, ole yhteydessä yrityksen tai järjestön yhteyshenkilöön. 

Etsimme koko ajan uusia yritysyhteistyökumppaneita. Lisätietoja työkokeilupaikan tarjoamisesta saat Teija Leinoselta, p. 050 572 0776.

Tutustu eri aloihin:

Eläintenhoitoala

Löytyisikö eläinten parista elämäsi työ? Jos olet kiinnostunut oppimaan eläinten tarpeista ja harjoittelemaan erilaisten eläinten oikeaoppista käsittelyä, eläintenhoitoala voisi olla sinua varten! Eläintenhoitajat huolehtivat eläinten ruokinnasta ja muusta hoidosta esimerkiksi talleilla, maatiloilla ja eläinklinikoilla. Lisäksi työhön kuuluu asiakaspalvelua, tilojen siivousta ja varastoista huolehtimista.

Työkokeilumahdollisuuksia eläintenhoitoalalle: 

Kaupanala

Kutkuttaako kaupankäynti? Oletko synnynnäinen asiakaspalvelija? Kaupan ala tarjoaa monipuolisia työtehtäviä asiakaspalvelusta ostamiseen ja myynnistä markkinointiin. Alan töitä voi tehdä niin pienissä myymälöissä kuin suurissa yrityksissäkin. Kaupan alan ammattilaiseksi aikova tarvitsee hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja. Useissa alan tehtävissä myös kielitaito on tarpeen.

Työkokeilumahdollisuuksia kaupan alalta voit kysellä:

Ravintola-ala

Tahtoisitko tarjota hienoja ruokailukokemuksia pätevällä palvelulla höystettynä? Mikäli ajatus innostaa, harkitse rohkeasti ravitsemisalaa! Ravitsemisala tarjoaa monenlaisia työpaikkoja kahviloista ja ravintoloista suurtalouskeittiöihin ja pitopalveluihin. Ravitsemusalan työntekijät ovat ruoan valmistuksen ja tarjoilun asiantuntijoita. Lisäksi he ovat asiakaspalvelun ammattilaisia, sillä ala on erittäin asiakaskeskeinen. Alalle aikova tarvitseekin palvelualtista asennetta ja hyviä yhteistyötaitoja.

Työkokeilumahdollisuuksia ravintola-alalta voit kysellä:

 

Kasvatusala

Toivotko työltä mahdollisuuksia ohjata muita uusien asioiden äärelle? Tahtoisitko työpäiviisi jatkuvaa uuden oppimisen iloa? Mikäli vastaat kyllä ja olet luova, järjestelmällinen ja kärsivällinen, kasvatusala kutsuu juuri sinua! Kasvatusala tarjoaa työmahdollisuuksia pääasiassa lasten ja nuorten parissa, mutta alan ammattilainen voi toimia myös aikuiskasvatuksen saralla. Työtehtävät vaihtelevat opettamisesta ja ohjaamisesta suunnitteluun ja kouluttamiseen.

Työkokeilumahdollisuuksia kasvatusalalta voit kysellä:

Hoiva-ala

Haaveiletko hoivatyöstä? Houkutteleeko vaihteleva työ erilaisten ihmisten kanssa sekä mahdollisuus päästä auttamaan muita? Hoiva-alalla pääset edistämään ihmisten terveyttä, ennaltaehkäisemään sairauksia sekä hoitamaan ja parantamaan sairaita. Hoiva-alan työ on hyvin ihmisläheistä, joten hyvät vuorovaikutus- ja ryhmätyötaidot ovat ensiarvoisen tärkeitä. Jos osaat kuunnella, keskustella ja eläytyä ihmisten erilaisiin elämäntilanteisiin, harkitse hakeutumista hoiva-alalle!

Työkokeilupaikkoja hoiva-alalta voit kysellä:

Muut alat

Mietitkö vielä, mikä sinusta tulee isona? Lähde rohkeasti kokeilemaan ja tutustumaan uusiin aloihin. Täältä voit katsella vinkkejä työkokeilumahdollisuuksista ja etsiä itsellesi uutta suuntaa!

Hyödylliset linkit

Työkokeilusopimus

Oulun kaupungin nuorten työpajat

Byströmin Ohjaamo

Ilman opiskelupaikkaa? Mahdollisuuksia peruskoulun jälkeen

Ilman opiskelupaikkaa? Mahdollisuuksia lukion jälkeen

Kysy lisää!

Työpörssiohjaajilta Tiinalta ja Satulta saat lisätietoja työkokeilusta ja Työpörssistä sekä vinkkejä paikan etsimiseen.

Tiina Jurva
044 703 4846 (myös WhatsApp)
tyoporssiohjaajat(at)businessoulu.com

Satu Mäki
044 703 4743 (myös WhatsApp)
tyoporssiohjaajat(at)businessoulu.com