Tunnuskuva graffiti

Yhdessä tekemisessä on ITUA!

Minun Rajakyläni. Meidän Rajakylä. Tehdään, osallistutaan ja vaikutetaan Rajakylän alueen hyvinvointiin ja turvallisuuteen.

ITU2 -hankkeessa kehitetään uudenlaista toimintamallia, jossa yhdistyvät alueen asukkaiden, kolmannen sektorin, seurakunnan sekä julkisen ja yksityisen sektorin voimavarat. Rakennamme yhdessä uusia kumppanuuksia ja toimintamalleja jotka tukevat julkista palvelua.

Rajakylässä käynnistetään osallistuvan budjetin kokeilu, jossa asukkaat saavat ideoida ja äänestää, mitä toimintaa aletaan yhdessä tekemään. Yhdessä tekeminen voi olla esimerkiksi kerhoja ja ryhmätoimintaa. Teemoja voivat olla hyvinvointi, liikunta, käsityö, ruoanlaitto, kirjallisuus, taide ja kulttuuri.

Hankkeen toiminnassa hyödynnetään sosiaalisen kuntoutuksen välineitä ja työmenetelmiä asukkaitten hyvinvoinnin vahvistajana. Alueen työttömille rakennetaan palvelupolkuja sosiaaliseen kuntoutukseen, työllistymis- ja aktivointitoimenpiteisiin ja näin edistetään sijoittumista tuettuun työhön tai avoimille työmarkkinoille.

Rajakylässä on kaikkien asukkaiden yhteinen olohuone, johon voi tulla lukemaan päivän lehdet kahvikupposen äärellä, hoitaa asioita tietokoneella sekä tutustua ja rupatella muiden rajakyläläisten kanssa. Tarvittaessa olohuoneelta saa apua nettiasiointiin.

Hankkeen päätoteuttajana toimii Oulun Diakonissalaitoksen säätiö ja osatoteuttajina Oulun kaupunki, Diakonia-ammattikorkeakoulu Oy ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Hankkeen toiminta-alueena on Oulun Rajakylä.

Hankkeen toteutusaika on 1.8.2017–31.7.2020.

Tervetuloa Rajakylän olohuoneeseen!
Olohuoneen osoite: Ruiskukkatie 3 A 1.

Seuraa Olohuoneen ajankohtaisia tapahtumia Facebook-sivullamme Rajakylän Olohuone

 

Hankkeen rahoittajien logot