Kello

 Kello merenranta

Kellon suuralue on yksi Oulun kaupungin suuralueista. Suuralueen muodostaa: Kello (Annalankangas rajana), Virpiniemi, Kiviniemi, Takkuranta ja Kalimeenkylä sekä Tuiranhovi. Alueella asuu 6299 ihmistä.

 Kello luontoa

Suuralueen halki virtaa Kalimeenjoki, ja alueella on Natura-alueita mm. Uikulan suoalue ja Uikulanjärvi. Luonto ympäröi kaikkialla, joka mahdollistaa metsässä samoilun luontokuvaajille, metsästäjille, marjastajille, koiravaljakkoajeluille, hiihtäjille, maastopyöräilijöille, eli kaikenlaisen luontoretkeilyn.

Harrastusmahdollisuuksia on tarjolla laajalti eri yritysten ja yhdistysten järjestämänä, mm. Virpiniemen ympäristössä sekä Kiviniemen vene- ja kalasatamassa. Virpiniemessä on mm. mainiot hiihtomaastot, hyppyrimäki k-40, golf-kenttä, liikuntaopisto, frisbeegolf, leirintäalue, ravirata ja koirakilpailukeskus. Virpiniemessä toimii myös merivartioasema sekä pienvenesatama.

 Kello hyppyrimäki

Kellon koulu on 1.-9.-luokkalaisten yhtenäisperuskoulu, jossa on noin 565 oppilasta (http://www.ouka.fi/oulu/kellon-koulu).
Kiviniemen koulu on 1-6 -luokkalaisten koulu, jossa oppilasmäärä on noin 300 (http://www.ouka.fi/oulu/kiviniemen-koulu). Kellon kirjasto ja asukastupa (http://www.kellonasukastupa.fi/) toimivat Kellontiellä lähellä kauppakeskusta.

Suuralueella asuu paljon ikääntyneitä sekä lapsiperheitä. Kello on kasvava kylä, jota vaalitaan yhteistyön merkeissä. Yhteistyöryhmällä on iso merkitys alueen hyvinvointiin. Yhteistyöryhmän kokouksiin ovat tervetulleita kaikki alueen asukkaat!

 

Kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori

Sara Inkeröinen
sara.inkeroinen(at)ouka.fi
044 7031696