Liikkujan viikko 16.-22.9.2017 Liikkujan viikko 16.-22.9.2017

Kestävän liikkumisen taloudelliset hyödyt

Liikkujan viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Mietitkö, paljonko päästöjä matkastasi syntyy? Teetkö hyviä valintoja viisaasta liikkumisesta.  Edistätkö hyvää mieltä ja terveyttä. Mieti miten kuljet! Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään vuosittan 16.–22.9.

Valtakunnallinen: Liikkujan viikko 16. - 22.9.2017

Arjen matkoista terveyttä ja hyvää mieltä

Vuoden 2017 teema on vähäpäästöinen, yhteiskäyttöinen ja älykäs liikenne.

Kävely ja pyöräily ylläpitävät terveyttä ja ovat sekä ympäristöystävällisiä että edullisia tapoja liikkua. Arkiset liikkumisvalinnat sekä auton käytön tehostaminen tai vaihtoehtoisesti muiden liikkumistapojen käyttö ovat päivittäisiä valintoja, joihin voimme vaikuttaa.

Oulun kaupunki on mukana kansainvälisellä Liikkujan viikolla. Liikkujan viikon aikana järjestetään avoimia tapahtumia sekä kuvakilpailu sosiaalisessa mediassa hashtagilla #mitenkuljet ajalla 16.-22.9. Kuvakilpailun osallistujien kesken arvotaan kolme kausilippua, joilla voi matkustaa rajattomasti Oulun joukkoliikenteessä 30 vuorokauden ajan kaikilla matkustusvyöhykkeillä (arvo 90 €/kpl).  Kuvakilpailun voittajat ovat: @H_Heikkinen, Paavosalmela, Sibeliini

 

Tule edistämään tulevaisuuden liikkumista työpajassa!

Viisaan liikkumisen työpaja Oulussa tiistaina 19.9.2017 klo 16-19. Miltä näyttää tulevaisuuden liikkuminen? Millaisia ratkaisuja on jo nyt olemassa, mikä niissä on hyvää ja mitä niissä pitäisi vielä kehittää?  Tilaisuuden järjestää Demos Helsinki ja Sitra. Ilmoittautuminen työpajaan: Tulevaisuuden liikkuminen

Liikkujan viikon video 2017

 

Osallistu kuvakilpailuun sosiaalisessa mediassa hashtagilla #mitenkuljet - ajalla 16.-22.9.2017

 

Haluatko tietä millainen on arkipäivä Erikalla ilman autoa?

Erika Taube kertoo blogissaan elämästä ilman autoa sekä tuntemuksiaan Liikkujan viikosta. Seuraa Meilahdenmutsia blogissa sekä Instagramissa!
 

#Mitenkuljet voittajakuvat

@H_HeikkinenSibeliini


Paavosalmela

Oulussa ilmanlaatua mitataan kolmella kiinteällä mittausasemalla.